Εμβόλιο: Ανατροπή με την παράλυση που παρουσίασε η νοσηλεύτρια στη Κέρκυρα και το σύνδρομο Guillain-Barre

«Η νοσηλεύτρια δεν είχε το σύνδρομο Guillain-Barre, ουδέποτε διαγνώστηκε αυτό και θα ήταν μοναδικό δεδομένο ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν έχουμε αναφορές αυτού του συνδρόμου. Το γεγονός ότι έχει μια ταχεία βελτίωση συνηγορεί ότι δεν έχουμε αυτό το σύνδρομο» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για το δεύτερο περιστατικό τόνισε «από τα στοιχεία που έχουμε φαίνεται ότι όλα είναι συμπτώματα τα οποία αναφέρονται, δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή επιβεβαίωση στο ότι συμβαίνει κάτι από αυτά που λέγονται. Και επειδή υπάρχει και μια ανάμειξη με εμβολιασμό προσώπων που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν, υπάρχουν κάποιες ΕΔΕ εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το δεύτερο θα πρέπει να αγνοηθεί παντελώς από τον οποιονδήποτε. Να μην καταλογιστεί, να μην θεωρηθεί καν ως πραγματικό συμβάν».

Δείτε ακόμα:  Από Δευτέρα στα φαρμακεία τα Self test: Ποιους εργαζομένους αφορά - Πώς θα δηλώνονται τα αποτελέσματα

Αναφερόμενος στα κρούσματα και τι περιμένει τις επόμενες μέρες είπε «Περιμένουμε πρώτα να δούμε σταθεροποίηση και στη συνέχεια να δούμε και πτώση. Αν θα το δούμε σήμερα ή θα το δούμε αύριο αυτό δεν κάνει πολυ μεγάλη διαφορά είναι βέβαιο όμως ότι θα το δούμε το χρονικό διάστημα που προσδιορίσαμε διότι τα μέτρα έγκαιρα ελήφθησαν και γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικά».

Τέλος αναφερόμενος σε πιθανή παράταση του lockdown τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς, πρακτικά τα μέτρα έχουν 5-6 μέρες που εφαρμόζονται και έχουν μια αρχική διάρκεια που προβλέπονται για πάνω από 15 ημέρες γιατί να μην περιμένουμε να δούμε την απόδοσή τους και αν χρειαστεί η όποια απόφαση ληφθεί, να ληφθεί όταν θα είναι κοντά στη λήξη».

Δείτε ακόμα:  Σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο: Εμεινε αβοήθητη 5 μέρες δίπλα στο νεκρό σύζυγό της! (video)

dikaiologitika.gr