Εμβόλιο Pfizer: Και δεύτερος υγειονομικός είχε αλλεργική αντίδραση


Δεύτερος εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Αλάσκα υπέστη χθες Τετάρτη, αλλεργική αντίδραση έπειτα από τη λήψη του εμβολίου της Pfizer.

O άνδρας που είναι μέλος του προσωπικού στο περιφερειακό νοσοκομείο Barltlett του Juneau, άρχισε να αισθάνεται πρήξιμο στα μάτια, ελαφριά κεφαλαλγία, ενώ ένιωθε πληγές στο λαιμό του δέκα λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν συμπέραναν ότι δεν έπασχε από αναφυλακτικό σοκ και του χορήγησαν επινεφρίνη.

Δείτε ακόμα:  Πάσχα στο χωριό - Η ελπίδα Κοτανίδου για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου ο υγειονομικός πήρε εξιτήριο από τα επείγοντα περιστατικά καθώς τα συμπτώματα που είχε υποχώρησαν μέσα σε μία ώρα. Πάντως είναι άγνωστο εάν ο άνδρας είχε ιστορικό αλλεργιών είτε σε κάποιο φαγητό, είτε σε κάποιο φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ένας ακόμα εργαζόμενος στο ίδιο νοσοκομείο παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην ανοσοποίηση και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του.

Σημειώνεται πως επί του παρόντος, η Αλάσκα είναι η μόνη πολιτεία όπου υπάρχουν αναφορές για παρενέργειες έπειτα από τη χορήγηση του εμβολίου, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Δείτε ακόμα:  Νέα καταγγελία για βιασμό από πασίγνωστο ηθοποιό: «Της είπε πως αν μιλήσει, θα την καταστρέψει» (video)

Newsbomb.gr