Τι εναλλακτικές υπάρχουν για να κινηθείς στην Αθήνα σήμερα

Οι καθημερινές μετακινήσεις στην Αθήνα αποτελούν ρουτίνα σχεδόν για όλους όσους μένουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Εργαζόμενοι που πηγαίνουν στη δουλειά τους, οικογένειες που πηγαίνουν βόλτα, άτομα κάθε ηλικίας που κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια, παρέες που βγαίνουν για να διασκεδάσουν… Όλοι χρησιμοποιούν κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο μέσο για να κινηθούν. Πάμε να δούμε μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές που υπάρχουν για να κινηθεί κανείς στην Αθήνα σήμερα!

Αυτοκίνητο

Παρόλο που οι δρόμοι της Αθήνας, και ιδίως οι δρόμοι του κέντρου, είναι γεμάτοι με αμάξια, κάνοντας την οδήγηση αρκετά δύσκολη, το αυτοκίνητο είναι το μέσο που επιλέγει ένα μεγάλο ποσοστό των Αθηναίων για τις μετακινήσεις του. Είναι άλλωστε ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης για όσους μένουν στα προάστια της Αθήνας!

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν ένα συνδυασμό αυτοκινήτου και μέσων μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. Είναι πολύ συνηθισμένο να παρκάρει κανείς σε κάποιο σταθμό του μετρό και να χρησιμοποιεί το μετρό για να φτάσει στον προορισμό του. Αυτό συμβαίνει κυρίως με όσους μένουν μακριά από κάποιο σταθμό του μετρό και προορισμός τους είναι κάποια περιοχή του κέντρου, στην οποία είναι δύσκολο να παρκάρουν.

Μία άλλη τάση που ακολουθούν οι Αθηναίοι τα τελευταία χρόνια είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου, ή αλλιώς leasing, κυρίως για να γλιτώσουν τα έξοδα της ασφάλισης, τα οποία είναι ιδιαίτερα υψηλά όταν έχει κανείς ιδιόκτητο αμάξι. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές όσον αφορά στην ενοικίαση αυτοκινήτου, τόσο σε υπηρεσίες, όπως το leasing της Myavis, όσο και σε μοντέλα αυτοκινήτων, πακέτα, και τιμές!

Ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι ένα μέσο μεταφοράς που έχει γίνει πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες που ο καιρός το επιτρέπει. Η αλήθεια είναι πως το ποδήλατο είναι ένα πολύ οικονομικό μέσο μεταφοράς, με το οποίο μπορεί κανείς να κινηθεί γρήγορα, ακόμα και σε δρόμους με πολλή κίνηση -πολλές φορές μάλιστα, το ποδήλατο είναι πιο γρήγορο από το αμάξι. Ακόμη, είναι ο ιδανικός τρόπος για να συνδυάσεις τη μετακίνηση με τη φυσική άσκηση, αφού η ποδηλασία γυμνάζει αποτελεσματικά το σώμα και αυξάνει την αντοχή!

Το αρνητικό του ποδηλάτου έχει να κάνει με την ασφάλεια, αφού η Αθήνα δε διαθέτει ακόμα υποδομές που να κάνουν την ποδηλασία έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης. Επιπλέον, το ποδήλατο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για μικρές αποστάσεις, οπότε υπάρχει περιορισμός στις διαδρομές που μπορείς να κάνεις με αυτό.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι αναμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής τρόπος για να μετακινηθεί κανείς στην Αθήνα. Η δημιουργία νέων σταθμών σε καινούργιες περιοχές, οι οποίες μέχρι τώρα δεν ήταν προσβάσιμες με μετρό, κάνει ακόμη πιο εύκολη τη μετακίνηση για όλο και περισσότερους Αθηναίους. Υπάρχουν πολλοί μάλιστα, οι οποίοι παρόλο που μπορεί να έχουν αμάξι, προτιμούν το μετρό για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι πιο γρήγορο και οικονομικό μέσο!

Ένα άλλο δημοφιλές μέσο μαζικής μεταφοράς είναι το λεωφορείο, το οποίο εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετακινηθούν ανάμεσα σε κοντινές μεταξύ τους περιοχές ή σε όσους θέλουν να πάνε από μια γειτονιά σε μία άλλη. Επιπλέον, τα λεωφορεία και τα τραμ επιτρέπουν τη μετακίνηση σε περιοχές τις οποίες δεν καλύπτει το μετρό!

Για όσους δουλεύουν σε μια περιοχή της Αττικής, η οποία δε βρίσκεται στο κέντρο, ιδανική επιλογή αποτελεί ο προαστιακός. Παρόλο που τα δρομολόγιά του δεν είναι τόσο συχνά όσο του μετρό και των λεωφορείων, είναι ένα γρήγορο μέσο, το οποίο καλύπτει περιοχές στις οποίες δε φτάνει το μετρό, όπως ο Ασπρόπυργος.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετακινηθείς στην Αθήνα σήμερα. Ανάλογα με τον προορισμό, το budget και τη διάθεσή σου, μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο μέσο μεταφοράς για σένα. Μην ξεχνάς όμως ότι με όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις να μετακινηθείς, το κύριο μέλημά σου πρέπει να είναι η ασφάλεια, τόσο η δική σου, όσο και των γύρω σου!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.