Ένας χρόνος πανδημίας: Στα ύψη τα ενοίκια στην Αρτέμιδα – Πού αυξήθηκαν οι τιμές πώλησης

Σταθερότητα στα ενοίκια και αύξηση στις τιμές πώλησης ακινήτων στην Ελλάδα διαπιστώνεται στον πρώτο χρόνο της πανδημίας και των lockdown, όπως προκύπτει από στοιχεία που συγκεντρώνει η βάση δεδομένων του Spitogatos.

Με βάση τα δεδομένα αγγελιών του Spitogatos, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης σημειώνεται στη Λέσβο (25%) ενώ η μεγαλύτερη αύξηση στις ζητούμενες τιμές πώλησης παρατηρείται στα Γρεβενά (24%). Στον αντίποδα, μεγάλη μείωση στις ζητούμενες τιμές ενοικιάσεων κατοικιών εντοπίζεται στην Ηλεία (-18,2%) ενώ η μεγαλύτερη μείωση στις ζητούμενες τιμές κατοικιών προς πώληση παρατηρείται στις Σποράδες (-10,3%).

Η εικόνα στην Αττική – Τι συμβαίνει σε κέντρο Αθήνας και προάστια

Σε γενικές γραμμές στην Αθήνα οι ζητούμενες τιμές ακινήτων προς πώληση κι ενοικίαση παρουσίασαν αυξητική τάση με εξαίρεση τις ζητούμενες τιμές ενοικίασης στο κέντρο της Αθήνας (-7%), τα Νότια Προάστια (-5,7%) αλλά και τον Πειραιά (-3,5%) που σημείωσαν μικρή μείωση. Σημαντική είναι και η αύξηση στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης που σημειώθηκε στα Δυτικά Προάστια της τάξης 12,7%.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: «Γνωρίζαμε από την αρχή… - Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει»

Η μεγαλύτερη πτώση κατά -14,5% στις ζητούμενες τιμές πώλησης σημειώθηκε στον Άγιο Ελευθέριο – Προμπονά – Ριζούπολη αλλά και στην Ανθούσα κατά -14,2% ενώ στο Ελληνικό οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης μειώθηκαν σημαντικά κατά -23,3%. Κατά -12,9% μειώθηκαν και οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης στο Ίλιον.

Σημαντική αύξηση 32,4% σημειώθηκε στις ζητούμενες τιμές ενοικίασης στις παραθεριστικές περιοχές της Αρτέμιδας (Λούτσα) και της Αναβύσσου (24,4%). Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στις ζητούμενες τιμές πώλησης στην Ελευσίνα της τάξης 27,7% με την ζητούμενη τιμή να διαμορφώνεται στα 1.125,9 €/τ.μ, αλλά και στον Ταύρο (22,9%) με την ζητούμενη τιμή πώλησης να φτάνει τα 1.504,5 €/τ.μ.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία για το ταξίδι στη Σούδα – Με ποιον ταξίδεψε η Καρολάιν

Μείωση στις ζητούμενες τιμές πώλησης παρατηρήθηκε στα Νησιά του Αργοσαρωνικού της τάξης του -9,1% ενώ στην ίδια περιοχή παρατηρήθηκε και η μεγαλύτερη αύξηση ζητούμενων τιμών ενοικίασης σε όλη την Αττική της τάξης του 24,4%.

lifo.gr