“Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη”, από Δευτέρα έως Τετάρτη, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Δεκαετία του 1990, Νέα Υόρκη. Η νεαρή Τζοάνα ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όταν πιάνει δουλειά ως βοηθός της ατζέντισσας λογοτεχνίας Μάργκαρετ, γνωρίζει καλά πως πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Παραμένει λοιπόν ψύχραιμη, όταν τα τηλέφωνα δεν σταματάνε να χτυπάνε και κερδίζει την εμπιστοσύνη της παλιομοδίτισσας και ξεροκέφαλης αφεντικίνας της. Βέβαια, όλα στην εταιρεία κινούνται γύρω από ένα μόνο πρόσωπο, τον συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, του οποίου η Τζοάνα απαντάει στα μηνύματα των θαυμαστών του.

Ο Φιλίπ Φαλαρντό ( «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ») διασκευάζει το ομώνυμο και αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Τζοάνα Ράκοφ, ανοίγοντας την αυλαία του 70ου Φεστιβάλ Βερολίνου. Η Ράκοφ στο best-seller της περιγράφει τη «χρόνια Σάλιντζερ» όπως την ονομάζει, δηλαδή την περίοδο που ως νεαρή φέρελπις ποιήτρια βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με το όνειρο να γράψει, και εργάστηκε στο γραφείο που εκπροσωπούσε τον θρυλικό Αμερικανό συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλντζερ. Η κεντρική ηρωίδα προσλαμβάνεται από την αυστηρή πλην όμως δίκαιη ατζέντισσα της εταιρείας και η δουλειά της είναι να απαντάει στα γράμματα των θαυμαστών και στα τηλέφωνα. Κάπως έτσι ξεκινάει να μιλάει τόσο με αναγνώστες που ο « Φύλακας της Σίκαλης» τους άλλαξε τη ζωή, όσο και με ο ίδιο τον Σάλιντζερ, ο οποίος τη συμβουλεύει πως αν θέλει να γίνει συγγραφέας πρέπει να γράφει κι όχι να σπαταλάει τον χρόνο της απαντώντας σε τηλέφωνα. Ταυτόχρονα, η φιλία που δημιουργεί με το αφεντικό της, την Φίλις Γουέστμπεργκ, αλλά και η σχέση της με τον χειριστικό της σύντροφο, την οδηγούν στο να βρει την πραγματική της φωνή.

Δείτε ακόμα:  Χ. Νικολόπουλος, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία, Π. Παπαδοπούλου: για 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος

Ο Φαλαρντό, που έχει αναλάβει εκτός από τη σκηνοθεσία και τη διασκευή του σεναρίου, υπογράφει μια ταινία ενηλικίωσης, καταγράφοντας τη διαδρομή ενός νέου κοριτσιού που παλεύει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του και να βρει τη δική του φωνή μέσα στον κόσμο της λογοτεχνίας. Ο Καναδός δημιουργός φαίνεται πως γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στον λογοτεχνικό χώρο, εξ ου και οι διάλογοι στο γραφείο είναι απολαυστικοί και σε αυτό μεγάλη είναι η συμβολή τόσο της Σιγκούρνι Γουίβερ που με κέφι υποδύεται την παλαιάς κοπής Φίλις όσο και της ανερχόμενης Μάργκαρετ Κουόλι («Κάποτε… Στο Χόλιγουντ ») που ερμηνεύει δυναμικά την Τζοάνα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Άνοιξε ο δρόμος για το Κέντρο Υγείας

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

MY SALINGER YEAR

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαραλντό.

Πρωταγωνιστούν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Μάργκαρετ Κουόλι.

Διάρκεια: 101 λεπτά

Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη 21.00 (Μία προβολή)

Cine ΑΕΛΛΩ Digital Cinema
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ.: 22940 23420