Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ σε Πατούλη, Μπουρνούς & Μάρκου, για τα έργα της αποχέτευσης σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα & Αρτέμιδα (φωτό & βίντεο)

Περιοδεία στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης (31/5) ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr

Ο κ. Πατούλης βρέθηκε και στην Αρίωνος, στα σύνορα με τη Ραφήνα, στο σημείο που κατασκευάζεται η υδραυλική σήραγγα και οι αγωγοί αντλιοστασίων για τους Δήμους Ραφήνας Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδος

Εκεί συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Δ/Σ της ΕΥΔΑΠ κ. Τόσιο, την Γενική Δ/ντρια Μεγάλων Έργων κ. Τζ. Στεφανάκου και την  Διευθύντρια Έργων της ΕΥΔΑΠ Κ. Ταυλαράκη, τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον Δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου, τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή όπου και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των έργων για την αποχέτευση σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα και Αρτέμιδα

Όπως ανέφερε ο κ Τόσιος τον Ιουνίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Πλατύ Χωράφι, μαζί με την κα. Στεφανάκου τους ενημέρωσε για την πρόοδο των έργων σε Ραφήνα και Πικέρμι, όπως επίσης και για τον διαγωνισμό που “τρέχει” για το έργο της κατασκευής του δικτύου της αποχέτευσης σε Σπάτα και Αρτέμιδα

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ανέφερε:

Έργο πολιτισμού και προόδου

Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον συνάδελφο και οικοδεσπότη Δήμαρχο ΣΑ κ. Μάρκου, συνοδεία κλιμακίου της ΕΥΔΑΠ σε υψηλότατο επίπεδο, το εργοτάξιο για το αποχετευτικό στην Αρίωνος.

Ενημερωθήκαμε αρμοδίως για την πορεία των εργασιών στη σήραγγα οι οποίες ομολογουμένως προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς και γενικότερα για την πρόοδο του έργου η ολοκλήρωση του οποίου θα μας επιτρέψει να μιλάμε, σε συδυασμό και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, για έναν Δήμο με ευρωπαϊκές υποδομές.

Περπατήσαμε στη σήραγγα, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την ποιότητα και τις άρτιες τεχνικές που εφαρμόζονται και αποτελούν την τελευταία λέξη της παγκόσμιας τεχνολογίας στον τομέα των κατασκευών δικτύων.

Αυτός όμως μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το τελικό στάδιο και το πάρκο που θα κατασκευαστεί στο σημείο του ΚΕΛ, το οποίο θα βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μια έκταση 121 στρεμμάτων, μια πράσινη ανάπλαση που όμοια της δεν έχει γνωρίσει η περιοχή μας.

Πέρα όμως από την αισθητική του χώρου αυτό που καταφέραμε με τη συλλογική δουλειά και προσπάθεια είναι η τριτοβάθμια επεξεργασία η οποία διασφαλίζει το περιβάλλον, διασφαλίζει τον υδροφόρο ορίζοντα, διασφαλίζει καθαρές θάλασσες.
Κυρίως όμως βάζει στη λήθη του παρελθόντος το «καρκίνωμα» των βόθρων που αποτελούν πληγή τόσο για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όσο και για την υγιεινή όλων μας.

Αυτό το διάστημα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο τον Δήμο γίνονται σπουδαίες αλλαγές και παρεμβάσεις, όμως για το αποχετευτικό δίκτυο αυτή η δημοτική αρχή είναι πραγματικά υπερήφανη.

Και το κοινό καλό είναι για αυτή τη Διοίκηση πάνω και πέρα από προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Είναι ενθαρρυντικό ότι η προσπάθεια γίνεται αντιληπτή και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά από όλες και όλους εσάς.
Αφήνουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προχωράμε μπροστά

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.