Ενημέρωση για την πορεία των ανασκαφών στο Πικέρμι στο δημοτικό συμβούλιο


Το Θέμα ήταν « Ενημέρωση περί πεπραγμένων της παλαιοντολογικής ανασκαφής στο Πικέρμι στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και λήψη απόφασης περί έγκρισης επιχορήγησης συνέχισης των εργασιών της παλαιοντολογικής ανασκαφής»

Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Μπουρνού ο οποίος είπε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει ο καθηγητής κ. Θεοδώρου που έχει αναλάβει τα έργα θα πρέπει να κάνει έκθεση των πεπραγμένων, κάτι που έκανε. Ο κ. Μπουρνούς έκανε αναλυτική
ενημέρωση των όσων έχουν γίνει και είπε ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει πρόταση για χρηματοδότηση των ανασκαφών από τον δήμο με 7.000 ευρώ.

Συζήτησε έγινε σχετικά με το ποσό που θα επιχορηγήσει ο δήμος τις ανασκαφές και αν αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο. Επίσης υπήρξε ερώτηση της κα. Τόκα σχετικά με το σημείο που γίνονται οι ανασκαφές με τους κκ Πιστικίδη και Μπουρνού να απαντούν ότι αυτό το στοιχείο δεν μπορεί για λόγους ασφάλειας να δοθεί στην δημοσιότητα.

Δείτε ακόμα:  Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του 37χρονου που είχε ρημάξει πολυκατοικίες σε Παλλήνη, Γέρακα & Αγ. Παρασκευή

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε στην τοποθέτηση του ότι είναι σημαντικό για την περιοχή που γίνονται οι ανασκαφές αυτές, αναρωτήθηκε και εκείνος για το σημείο των ανασκαφών και σχετικά με την χρηματοδότηση είπε ότι «Όταν φέρατε το θέμα σε προηγούμενο ΔΣ είχατε πει ότι δεν θα δοθούν χρήματα από τον δήμο για την ανασκαφή αλλά θα βοηθηθεί σε είδος με μηχανήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Στην περίπτωση που θα δοθούν χρήματα θα πρέπει να τροποποιηθεί η σύμβαση. Επίσης αν έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα που θα αναφέρονται τα ευρήματα.»

Δείτε ακόμα:  Σπύρος Κάρλος: Επικίνδυνες λακκούβες στους δρόμους της Διώνης Πικερμίου (φωτό)

Απάντηση έδωσε ο κ. Μπουρνούς.

Ψηφοφορία
Ομόφωνα