Ενημέρωση και έκκληση για τον κορονοϊό από Τσιόδρα, Κικίλια

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη (24/9), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην κατάσταση των ΜΕΘ και τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αύξηση των κλινών, στις προσλήψεις που έγιναν και άλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τον αριθμό των τεστ που όπως ελέχθη έχει παγιωθεί στον αριθμό των 12.000 περίπου, καθημερινά. Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε στη συνάντηση ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε ακόμα:  Πήρε θέση ο Μόσιαλος για τον influencer που δεν πίστευε στον κορονοϊό και πέθανε

Τι είπαν Τσιόδρας – Κικίλιας, τι απάντησε ο Ξανθός

Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρθηκε το θέμα των fake news στο οποίο -όπως τονίστηκε- πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Η αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων στον αριθμό κρουσμάτων, νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με Covid-19, επιβάλλει την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτιση της πανδημίας και τη «θωράκιση» του ΕΣΥ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Δείτε ακόμα:  Φονικό, Λουτράκι: Η κατάθεση της κόρης του θύματος και οι κάμερες που δείχνουν τον δράστη

ΑΠΕ – ΜΠΕ