Ενός λεπτού σιγή για την μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου


Με την έναρξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου τον λόγο πήρε ο Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για την μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που είναι η 19η Μαΐου, κάτι που τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου απεδέχθησαν.
Μετά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής ερώτηση έκανε ο κ. Βασιλόπουλος. Που αφορούσε το προσφυγικό θέμα και αν υπήρξε κάποια απάντηση από τον υπουργό στο μνημόνιο που είχε συντάξει ο δήμος σχετικά με διευκολύνσεις όπως την λειτουργία το Κ.Υ
Απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης. Όσον αφορά το θέμα του Κέντρου Προσφύγων είπε ότι επισκέπτεται συνεχώς τις Κατασκηνώσεις του δήμου Ζωγράφου και παρακολουθεί τις εργασίες που γίνονται, οι οποίες σύμφωνα με την εκτίμηση του θα διαρκέσουν πάνω από μήνα, ενώ όσον αφορά τα προσυμφωνηθέντα μεταξύ Δήμου και του Υπουργού κ. Βίτσα είπε ότι «αυτό που υπογράψαμε δεν είναι μνημόνιο αλλά ζητήσαμε να μην γίνει το λιμάνι της Ραφήνας αποβατικό λιμάνι για τους πρόσφυγες, να μην δημιουργηθεί άλλο κέντρο προσφύγων στη Ραφήνα είτε σε έκταση που ανήκει στον δήμο είτε σε άλλο δήμο αλλά να βρίσκεται εντός της δημοτικής ενότητας και άλλα τα οποία μέχρι σήμερα έχουν τηρηθεί.


Δείτε ακόμα:  Γέρακας: Βλάβη ύδρευσης και διακοπή υδροδότησης σε περιορισμένο τμήμα της οδού Γαργηττού