«Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» στο Άλφα.Ιδέα

Η παράσταση του έργου του Άκη Δήμου που βραβεύτηκε στο 2ο Duet Yourself Festival ανεβαίνει τις Κυριακές στο θέατρο της οδού Πατησίων.

Απόψε στην Αλάσκα, στο κέντρο της πόλης, εκεί που οι μουσικές συνοδεύουν τις τεράστιες νύχτες από τις ζωές των ανθρώπων που περιμένουν, μια γυναίκα και άλλη μια, οι φωνές της «Αλάσκας», μας ταξιδεύουν στη δική τους ζωή.

Μια ζωή πάνω και κάτω από την πίστα, που μυρίζει φρέσκα γαρύφαλλα και νοθευμένο ουίσκι. Μια ζωή που αρχίζει και τελειώνει στο περίμενε… Ο Άκης Δήμου Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Γράφει θέατρο από το 1995. Έργα του (πρωτότυπα και διασκευές) έχουν ανέβει σε δημόσια και ιδιωτικά θέατρα. Έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ρουμανικά και έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνει ο Άκης Δήμου
«Η Βιολέτα ξανά. Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι τι απέγινε. Σ’ ένα ξενοδοχείο, στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου – άρρωστα φώτα, λίγα μαραζωμένα δέντρα (ευκάλυπτοι;), πνιγμένα γκάζια -. Πάλι περιμένοντας, πάλι μιλώντας δίπλα σ’ ένα πιάνο. Σα να ξέχασε να γεράσει. Θα μπορούσα ν’ αναρωτηθώ για ποιο λόγο χρειάζεται ν’ ακούσουμε ξανά την ιστορία της αλλά δεν έχει νόημα. Έτσι κι αλλιώς, όσες ιστορίες κι αν ακούσουμε, πάντα από μέσα μας μουρμουρίζουμε τη δικιά μας».

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Πάνος Αποστολόπουλος, Αλεξάν Σαριγιάν
Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Αλεξάν Σαριγιάν

Παίζουν: Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου, Ειρήνη Χόρτη
Μουσικός επί σκηνής: Αλεξάν Σαριγιάν

Αιώνες μακριά από την Αλάσκα, Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα, τηλ. (210) 5238742, 5221444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 21:15, από 4 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 8€ (προπώληση), 10€ (ταμείο), 8€ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων).

 

Διαβάστε επίσης