Επίδομα διακοπών 200 ευρώ με δικαιούχους σε επανάληψη, στο τραπέζι η πληρωμή του

Μετά τις ανακοινώσεις για το power pass και το fuel pass 2 η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιταγή καλοκαιριού 200 ευρώ, στο ίδιο… μοτίβο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Αύριο αναμένεται να κλείσουν οι αιτήσεις για το power pass στο επίδομα ρεύματος και οι πληρωμές αναμένονται μετά τις 15 Ιουλίου. Γίνονται οι πληρωμές για το power pass και θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το fuel pass 2 και οι πληρωμές αναμένονται στις αρχές Αυγούστου, με τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την παροχή έκτακτης οικονομικής στήριξης ύψους 200 ευρώ τον Αύγουστο. Για να καταστεί αυτό εφικτό άρα και ανακοινώσιμο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τα έσοδα που θα ρθουν στον κρατικό κορβανά τόσο από φορολογικές πληρωμές όσο και από την πορεία του τουρισμού.

Νέα στήριξη προαναγγέλει η κυβέρνηση

Ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί όλος ο δημοσιονομικός χώρος, εκτίμησε ωστόσο ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος αφήνοντας παράθυρο για μέτρα σε καύσιμα και ρεύμα.
Το ενδεχόμενο νέας στήριξης σε καύσιμα και ρεύμα από τον Σεπτέμβριο, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη

Μιλώντας στοην ΑΝΤ1, ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί όλος ο δημοσιονομικός χώρος, εκτίμησε ωστόσο ότι, σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο, «μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα επιστρέψει στο σύνολό του στην κοινωνία».

«Τον Σεπτέμβριο θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα του τελευταίου τριμήνου του έτους», ανέφερε, ενώ για το ρεύμα τόνισε ότι «εάν ανέβει η τιμή, θα χρειαστούν πιο γενναίες παρεμβάσεις από την πολιτεία».

Τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 και το νέο επίδομα βενζίνης που θα δοθεί αυξημένο και σε περισσότερους δικαιούχους. Έτσι, αν τελικά υπάρχουν νέα μέτρα θα μιλάμε για Fuel Pass 3.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.