Επίδομα θέρμανσης: Μεγαλύτερη η επιδότηση για φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο

Επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί η επιδότηση για την ενέργεια, για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει για τα σενάρια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης είπε ότι «οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην μείνει κανένας αβοήθητος».

«Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μείνει αδιάφορη απέναντι στο πρωτοφανές κύμα» είπε ο κ. Οικονόμου συμπληρώνοντας πως «μαζί με αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν και σε άλλες κλάδους. Και στο φυσικό αέριο και όπου χρειαστεί. θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Η οικονομία να πηγαίνει καλά».

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει η σκέψη για αύξηση του κονδυλίου, με το οποίο θα επιδοτηθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το κονδύλι της επιδότησης θα υπερβεί κατά πολύ τα 150 εκατ. ευρώ που ήταν η εκτίμηση του κόστους κατά την αρχική εξαγγελία του μέτρου, στις αρχές Σεπτεμβρίου, που προέβλεπε επιδότηση του συνόλου των καταναλωτών χαμηλής τάσης (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) με ποσό ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε ακόμα:  Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο - Που θα χιονίσει

Η κυβέρνηση πιέζει παράλληλα για ανάληψη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις τιμές της ενέργειας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επανέλαβε χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε. την πρόταση για δημιουργία ταμείου αντιστάθμισης των ανατιμήσεων ιδίως για τα ευάλωτα νοικοκυριά με αξιοποίηση εσόδων από τις δημοπρασίες ρύπων, ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα για να μην επαναληφθούν οι ανατιμήσεις.

reader.gr