Επίσημο: Ανοίγουν τη Δευτέρα όλα τα Λύκεια της χώρας

Την οριστική απόφαση για άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε και επίσημα η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως κατά την ενημέρωση της Τετάρτης (7/4).

Επίσης, επισήμανε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα.

Παίρνοντας τον λόγο από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η Νίκη Κεραμέως που ανακοίνωσε την διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 12.04.2021.

Η υπουργός τόνισε πως αυτό θα γίνει με υποχρεωτικό self test τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

Δείτε ακόμα:  Με τιμές υποστρατήγου εν ενεργεία η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη

Υπενθύμισε πως πέρα από αυτό το μέτρο, ισχύουν και όλα τα… γνωστά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, η χρήση αντισηπτικών, οι συχνοί καθαρισμοί και ο αερισμός των χώρων.

Τι γίνεται αν το self test μαθητών βγει θετικό

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό μετά από την διενέργεια του self test, τότε θα μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Δείτε ακόμα:  Επικίνδυνος κακοποιός «γάζωσε» επιχείρηση!

Αν το rapid test βγει θετικό, τότε ο μαθητής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν όμως βγει αρνητικό, τότε θα παραλαμβάνει σχετική βεβαίωση και θα επιστρέφει στο σχολείο.

newsit.gr