Επίσημο! Η τοπική της ΝΔ στη Ραφήνα δεν είχε σύνδεση με τη ΔΕΗ, αλλά είχε ρεύμα επί 2 χρόνια (έγγραφα)


Δύο εβδομάδες τώρα βοά το πανελλήνιο για το θέμα που πρώτο και αποκλειστικά έφερε στην επιφάνεια το irafina.gr , περί της τουλάχιστον «περίεργης» σύνδεσης των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της ΝΔ στη Ραφήνα και κανείς δεν απαντά επίσημα, για το συγκεκριμένο θέμα ή φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη, ούτε τοπικά, αλλά ούτε και κεντρικά.

Μια ανακοίνωση μόνο της προέδρου της τοπικής την ίδια ημέρα που επιβεβαιωνόταν ο καταλογισμός αναδρομικού χρέους δημοτικών τελών και η επιβολή προστίμων στην οργάνωση από το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και ένα όργιο διαρροών, αλληλοσυγκρουόμενων ανά ημέρα σεναρίων και φημών, καταγγελίες στην αστυνομία και πάλι φήμες και διαρροές.

Μια ανακοίνωση της προέδρου, που για την «ταμπακιέρα» , δηλαδή την «περίεργη» αυτή καθεαυτή σύνδεση και τη χρονική της διάρκεια, δεν κάνει κουβέντα. Με ένα «τεχνικές λεπτομέρειες» και άλλο ένα «δε μας ενόχλησε κανείς ποτέ όλο αυτό το διάστημα», επιχειρεί να ξεπεράσει το θέμα.

Απάντηση όμως για το θέμα της σύνδεσης ΔΕΝ δίνεται.

Το irafina.gr φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα 2 έγγραφα από το ΔΕΔΔΗΕ που ξεκαθαρίζουν, τόσο το ότι σύνδεση με συγκεκριμένη παροχή ρεύματος ΔΕΝ φαίνεται να υπήρχε για τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, όσο και το χρονικό περιθώριο αυτού του «θαύματος».

Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο που δημοσιοποιούμε σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ στο κεντρικό του σύστημα και με ημερομηνία 21-05-2018 εμφανίζει τη συγκεκριμένη σύνδεση ως «ΚΟΜΜΕΝΟ – ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ».

Δείτε ακόμα:  Καύσωνας: Αυτοί είναι οι ανοιχτοί για τα κοινό κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Μαραθώνα

Ρεύμα λοιπόν στην τοπική οργάνωση της ΝΔ , επισήμως και υπηρεσιακώς βεβαιωμένα πλέον, ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει. Υπήρχε όμως; Πώς άραγε; Ποιος θα απαντήσει;

Το δεύτερο έγγραφο που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας, αποσαφηνίζει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η συγκεκριμένη σύνδεση εμφανίζεται ως κομμένη και ανενεργή από τις 16-02-2016 και παραμένει, υπηρεσιακά τουλάχιστον χωρίς καταγραφή κατανάλωσης, μέχρι και το Φλεβάρη του 2018, δυο χρόνια μετά δηλαδή, στο κεντρικό σύστημα της υπηρεσίας.

Τα δύο λοιπόν αυτά χρόνια η ηλεκτροδότηση γινόταν κανονικά;
Λογαριασμοί εκδίδονταν και στο όνομα ποίου;

Κατά τα λοιπά η ζωή κυλούσε περίφημα και ομαλά. Κανένας, ούτε η τότε και σημερινή πρόεδρος της τοπικής, παραξενεύτηκε ή αναρωτήθηκε ποτέ για το γεγονός.

Βεβαίως, όπως προκύπτει από τα βεβαιωτικά έγγραφα των πληρωμών που έκανε η ίδια η πρόεδρος μετά τον καταλογισμό από το δήμο, η είσοδος στο κτήριο και η ευθύνη για τη λειτουργία των γραφείων της τοπικής ξεκινά χρονικά από τον Ιούνιο του 2016.

Πώς άραγε με σύνδεση «ΚΟΜΜΕΝΗ – ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ» από τον Φεβρουάριο του 2016 βεβαιωμένα πια, παραλαμβάνει και λειτουργεί πλήρως και με ρευματοδότηση τα νέα γραφεία τον Ιούνιο;

Είχε συνδέσει κάποιος για κάποιο περίεργο λόγο (παρατύπως; Παρανόμως; Δεν ξέρουμε ποια μπορεί να είναι η ακριβής νομική αιτιολογία) ένα κενό, κλειστό και ανοίκιαστο οίκημα με παροχή ρεύματος ή συνδέθηκε μετά τη χρήση και πώς; Υπήρχε νόμιμη και καταγεγραμμένη σύνδεση;

Δείτε ακόμα:  Προσοχή τη Δευτέρα σε Ραφήνα & Πικέρμι! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Σε κάθε περίπτωση, σε πόσους μήνες μη έκδοσης λογαριασμών και μη πληρωμής των αναλόγων οφειλών, παραξενεύεται κάποιος, ότι κάτι δεν πάει απολύτως καλά; Δύο χρόνια δεν ήταν αρκετά;

Εάν δηλαδή το θέμα δεν «έσκαγε» και δεν έπαιρνε την έκταση που πήρε πανελλαδικά, τα γραφεία της τοπικής της ΝΔ στη Ραφήνα, ακόμη σήμερα θα δούλευαν με «ρεύμα-δώρο Θεού»; Τζάμπα θα έκαιγε η λάμπα δηλαδή, για πόσα χρόνια ακόμη;

Ευθύνη για την κατάσταση αυτή, ή διάθεση για παροχή εξηγήσεων στον πολίτη, δεν έχει κανένας από τη ΝΔ, ούτε τοπικά, ούτε κεντρικά;

Υπήρχε μια «περίεργη» σύνδεση για 2 ολόκληρα χρόνια, όπως αποδεικνύεται και από τα σημερινά έγγραφα. Δεν πλήρωσαν ποτέ κανένα λογαριασμό, όταν ο πολίτης στενάζει για να τα φέρει βόλτα και δεν παραξενεύτηκε κανείς; Δεν αναρωτήθηκε κανείς; Το θεώρησαν ως κοινωνική παροχή και κομματικό δικαίωμα ίσως; Δεν έκανε λάθος κανείς; Δεν φταίει κανείς; Σιγή!

Πληρώθηκαν τα χρωστούμενα λέει και όλα εντάξει. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Τα χρωστούμενα πληρώθηκαν ΑΦΟΥ αποκαλύφθηκε το θέμα, ΑΦΟΥ επέβαλλε πρόστιμα (σε ο,τι αφορά δημοτικά τέλη κλπ.) ο δήμος και ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ είτε η πρόεδρος της τοπικής, είτε το κόμμα συλλογικά να πάρει θέση για το θέμα της σύνδεσης ή να αναγνωρίσει λάθη, ευθύνες ή παραλείψεις εάν υπάρχουν. Και εφόσον δεν το πράττει 15 ημέρες τώρα είναι φανερό ότι θεωρεί τοπικά και κεντρικά ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Δείτε ακόμα:  Έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Βάρη με έναν τραυματία

Είναι πολιτική θέση το «δεν ήξερα» «δεν κατάλαβα»;

Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε χθες διευρυμένη και μαραθώνια, επί 4 ολόκληρες ώρες, συνεδρίαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπου εκλήθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι , ελήφθησαν καταθέσεις, παρουσιάστηκαν όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και οι υπηρεσιακές ενέργειες, καθώς πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα υπηρεσιακός φάκελος και να διαβιβαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του βουλευτή Γ. Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και προς τις εισαγγελικές αρχές, εάν διαπιστωθεί στο πόρισμα παράνομη ή παράτυπη σύνδεση, ή ρευματοκλοπή από την υπηρεσία που διερεύνησε την υπόθεση, κατά παντός υπευθύνου.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κλειδιά πάντως, είναι η έκθεση που υπέβαλλε ο αρμόδιος ελεγκτής στην υπηρεσία του στις 15 Μαΐου, για τα όποια ευρήματα είχε επί τόπου στον έλεγχο που έκανε, όταν και προχώρησε στη διακοπή της μέχρι τότε ηλεκτροδότησης. Τι βρήκε, εάν βρήκε φυσικά, στο ρολόι, και γιατί διέκοψε τη σύνδεση.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει πολυεπίπεδη συνέχεια. Εν αναμονή καθαρών απαντήσεων από όλους, ΝΔ, κρατικούς φορείς, ΔΕΔΔΗΕ για να ξεδιαλύνει το κουβάρι.

Θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία και έγγραφα.