Επίσημο: Οριστικό λουκέτο για φέτος στη Basket League

Τηλεδιάσκεψη είχαν τη Δευτέρα (23/3) το απόγευμα οι παράγοντες των 14 ομάδων της Basket League με σκοπό να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το πρωτάθλημα που έχει διακοπεί ελέω κορονοϊού.

Σε αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα η οριστική διακοπή για φέτος καθώς άπαντες συμφώνησαν πως δεν γίνεται να μιλάμε για μπάσκετ και αθλητισμό όταν ο κορονοϊός εξαπλώνεται παντού και καθημερινά αφήνει πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς.

Έτσι, μπάσκετ τέλος για φέτος, όμως οι ομάδες θα προχωρήσουν σε νέο κύκλο συζητήσεων τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν το αν θα υπάρξει φέτος πρωταθλητής ή αν θα θεωρηθεί η σεζόν ως μη γενόμενη. Φυσικά θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του αν θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι στην Α2.

Και αυτό γιατί θα είναι άδικο να βρεθούν στην παρακάτω κατηγορία οι δύο τελευταίες ομάδες και έτσι η σκέψη είναι αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση και 16 ομάδες τη νέα σεζόν 2020-2021 στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας. Αναφορικά με την κορυφή κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός δεν θα έχανε τον τίτλο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μετρηθεί ή όχι.

Τέλος, εξυπακούεται ότι όλα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα τόσο στην ΕΟΚ, όσο και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ήτοι η απόφαση των ομάδων για οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος και να εγκριθεί με νομοθετική ρύθμιση.