Επίσκεψη του υποψήφιου Βουλευτή Αν. Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία Κωνστ. Δέδε στην Ραφήνα (φωτό)

Την περιοχή της Ραφήνας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Δέδες και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με θεσμικούς φορείς σε δημόσιες υπηρεσίες, επαγγελματίες στα καταστήματα και κατοίκους της περιοχής, όπου ενημερώθηκε για τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ενημέρωσε για τις προτεινόμενες βελτιώσεις και προτάσεις σε επιμέρους τομείς.

Στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς μαζί με την Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ραφήνας κ. Γκικάκη Δέσποινα.

Βασικά ζητήματα συζήτησης υπήρξαν τα ιδιαίτερα χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής, παρεμβάσεις σε ζητήματα υποδομών, η κοινή προσπάθεια επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για να περάσουν οι παραλίες στην δικαιοδοσία του Δήμου και η δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν.

Ακολούθησε συνάντηση στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στη Ραφήνα με τον Υπεύθυνο εκλογικής ετοιμότητας κ. Μάκκα Κώστα, την Πρόεδρο κ. Γκικάκη Δέσποινα και την Αντιπρόεδρο κ. Βαρδοπούλου Ιφιγένεια.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Τ.Α. και Α.Τ. Ραφήνας, όπου είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη χώρα. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας κ. Δημήτρης Δελτσίδης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας κ. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος οι οποίοι ανέδειξαν ως σημαντικά προβλήματα την έλλειψη προσωπικού (ακόμη και καθαρίστριας) και την δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας κ. Δημήτρη Κωσταράκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κ. Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο.

Κοινή συνισταμένη ήταν η παραδοχή της έντονης δυσκολίας για την πλήρη κάλυψη των μεγάλων αναγκών κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού και τεχνικών μέσων, η ανάγκη ανάδειξης των Δομών αυτών ως αναπτυξιακών παραγόντων και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των διαδικασιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψηφιοποίηση αρχείων με προσανατολισμό στην προστασία περιβάλλοντος και την επίσπευση διαδικασιών.
Το έντονο ενδιαφέρον του κ. Δέδε σχετικά με την υγιή επιχειρηματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων με επαγγελματίες και θεσμικούς εκπροσώπους του στην περιοχή.
Η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και αυτός θα γίνει μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων ελάφρυνσης της φορολογίας, αλλά και σειρά από αναπτυξιακά κίνητρα και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτά αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ραφήνας-Πικερμίου και Τοπικό Σύμβουλο Ραφήνας κ. Σπύρο Μαυρολέων.

Το κράτος προσφέρει καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και χαμηλή φορολογία, ενώ, με τη σειρά τους, οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αμείβουν καλά τους εργαζομένους και τους κάνουν συμμέτοχους στα κέρδη.

Τέλος, συναντήθηκε με την επαγγελματία στον κλάδο της εστίασης και Τοπική Σύμβουλο με τους «Πολίτες της Ραφήνας» κ. Δήμητρα Μπουρνού, με την οποία συζητήθηκαν τόσο θέματα του κλάδου όσο και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης