Επιστρέφουν οι μάσκες στα σχολεία; Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας

Πηγές του υπουργείου Υγείας διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια, που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία.

Με τους λοιμωξιολόγους και τους παιδιάτρους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ταυτόχρονη «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιού RSV, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο τις τελευταίες ημέρες για την ανάγκη επιστροφής της μάσκας στα σχολεία, όπου συνωστίζονται καθημερινά οι μαθητές.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και δημοσιεύματα – σύμφωνα με τα οποία η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην επόμενη συνεδρίασή της επρόκειτο να θέσει στην ατζέντα της και το ζήτημα της λήψης εκ νέου περιοριστικών μέτρων στα σχολεία, μεταξύ των οποίων κι η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αντίθετα δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα επιστροφής της μάσκας για τους μαθητές, ενώ για την ώρα παραμένει κι εκτός της ατζέντας της Επιτροπής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε περίπτωση δραματικής εξάπλωσης του κορονοϊού ή εμφάνισης κάποιας νέας δυνητικά επικίνδυνης παραλλαγής, όλα μπορούν και πάλι να ανατραπούν.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.