Επίθεση με βιτριόλι: Διαστροφικό το έγκλημα, αυτή που το σχεδίασε ήθελε ζωή «κόλαση» για το θύμα

Κοντά στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στην Καλλιθέα όπου μία μαυροφορεμμένη γυναίκα πέταξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, βρήσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Φως στις συνθήκες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Για την πιθανότητα ύπαρξης ηθικής αυτουργού, για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρεθεί μια τέτοια ψυχρή εκτελέστρια, για την έρευνα της ΕΛΑΣ που ανέβηκε επίπεδο δυσκολίας αλλά και για το κρίσιμο, στην Ελλάδα, διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την άρση του απορρήτου μίλησε στο Dikaiologitika News ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό, στην υπόθεση της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, φαίνεται ότι είναι το μονοπάτι πάνω στο οποίο βαδίζει τώρα η ΕΛΑΣ η οποία κλιμακώνει τις έρευνες της γύρω από την υπόθεση. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την σάρωση των επικοινωνιών σε μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας.

Άλλωστε, το γεγονός ότι η δράστης κάλεσε ταξί για να την παραλάβει από το Παγκράτι, ώστε να την μεταφέρει στην Καλλιθέα χρησιμοποιώντας καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ και τηλεκάρτα, θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα νευραλγικό στοιχείο στα χέρια της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της φρικιαστικής επίθεσης πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, επιχειρείται άρση απορρήτου συνομιλιών σε τουλάχιστον 6-7 άτομα με την ελπίδα οι σαρώσεις των κλήσεων να δώσουν κάποιο αποτέλεσμα σε τυχόν αλληλουχία τηλεφωνικών επαφών που να σχετίζονται με προσυνενοήσεις ανάμεσα σε φυσικό και ηθικό αυτουργό (αν τελικά είναι δύο τα πρόσωπα).

Το ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά πρόσωπα είναι γνώμη που συμμερίζεται κι ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σήμερα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 πως: «πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάποιος ηθικός αυτουργός».

To ισχυρό σενάριο για διαφορετική φυσική και ηθική αυτουργό

« Η νέα πληροφορία που έχει μπει στο κάδρο είναι ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει και φυσικός και ηθικός αυτουργός» λέει στο Dikaiologitika News ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και προσθέτει: «Οι πιθανότητες ο ηθικός αυτουργός να είναι άντρας είναι λίγες κατά την άποψη μου μιας κι αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι άντρες επιλέγουν παραδοσιακά άλλους τρόπους στα εγκλήματα εκδίκησης. Στην Ελλάδα, και ιστορικά μιλώντας, οι περισσότερες επιθέσεις με βιτριόλι πραγματοποιούνται από γυναίκες.

Σε αυτό το έγκλημα υπάρχει μεγάλος βαθμός διαστροφής. Η γυναίκα που το σχεδίασε ήθελε να κάνει την ζωή της Ιωάννας κόλαση. Το να είναι διαφορετικό πρόσωπο η φυσική από την ηθική αυτουργό είναι επίσης πιθανό μιας και η γυναίκα που έχει διαφορές με την Ιωάννα δεν θα ρίσκαρε εύκολα να αναγνωριστεί από το θύμα, θα το φοβόταν πολύ αυτό.

Στον άνθρωπο που ήθελε το μακροχρόνιο κακό της Ιωάννας υπάρχει μια δεξαμενή μίσους και φθόνου για αυτό κι είναι πολύ πιθανό το πρόσωπο που ήθελε να την εκδικηθεί, να φοβόταν τον ίδιο του τον εαυτό και τις αντιδράσεις του αν διέπραττε το ίδιο το έγκλημα. Δεν θα μπορούσε εύκολα να συγκρατηθεί και θα έλεγε και δύο κουβέντες παραπάνω στο θύμα την ώρα που θα εκτελούσε την αποτρόπαια πράξη. Όλα αυτά ήθελε να τα αποφύγει».

Η ευκολία του να βρεθεί μια ψυχρή εκτελέστρια κι η χρονοβόρα άρση απορρήτου
Όπως δείχνουν οι πληροφορίες, η ΕΛΑΣ έχει καταλήξει σε 3 ύποπτα πρόσωπα αλλά πρέπει οι ενδείξεις να γίνουν αποδείξεις όπως εξηγεί ο κος Τσούκαλης κι έπειτα να ακολουθήσουν οι συλλήψεις. Όπως μας εξηγεί: « το ότι το έγκλημα θα εξιχνιαστεί είναι σίγουρο, όπως και το ότι η ΕΛΑΣ έχει ήδη λάβει τα μέτρα της για να μην μπορεί να μη διαφύγει κάποιο από τα ύποπτα πρόσωπα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, το ότι μπορεί να έχουμε διαφορετικό ηθικό και φυσικό αυτουργό ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας της έρευνας. Όσο για τον αν εύκολο ή δύσκολο να βρει μια γυναίκα μια τέτοια ψυχρή εκτελέστρια, αυτό δεν είναι δύσκολο- και για μια γυναίκα δηλαδή να «παραγγείλει» σε μια εκτελέστρια ένα τέτοιο έγκλημα αλλά και να βρεθεί η εκτελέστρια αυτή.

Όσο για τα όσα ακούγονται για το αν η Ιωάννα μιλάει πολύ ή λίγο στους αστυνομικούς κατά την διάρκεια των ερευνών τους, ο κος Τσούκαλης θεωρεί ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα μη συνεργασίας της 34χρονης με τους αστυνομικούς. Όπως μας λέει ο ίδιος: « Το σοκ που πέρασε το θύμα ήταν τρομαχτικό. Όσο περνούν όμως οι ημέρες κι ηρεμεί, η μνήμη της θα επανέρχεται σιγά σιγά και θα θυμάται περισσότερα.

Το πιο δύσκολο αν θέλετε σε τέτοιο είδους υποθέσεις όπου η έρευνα απαιτεί άμεση σάρωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, άρση απορρήτου και πρόσβαση σε δεδομένα, είναι ότι θα έπρεπε ο μηχανισμός αυτός να λειτουργεί πιο γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σε καμία των περιπτώσεων ότι πρέπει να παραβλέψουμε τα σημαντικά νομικά θέματα γύρω από τα προσωπικά δεδομένα αλλά η αλήθεια είναι ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η άρση απορρήτου γίνεται μέσα σε μια ημέρα».

dikaiologitika.gr