Επίθεση με βιτριόλι: Μέχρι πότε θα φορά την προστατευτική μάσκα η Ιωάννα

«Το στρες πάντα σωματοποιείται στο δέρμα και σε όλα τα όργανα» – Τι λέει η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο

Συγκλόνισε χθες, Τετάρτη (15/09) για το σθένος και τη δύναμη ψυχής της η γυναίκα που πριν από ενάμιση χρόνο δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία εμφανίστηκε στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης φορώντας μια πλαστική προστατευτική μάσκα.

Στον αντίποδα, η κατηγορούμενη επέλεξε να μην παραστεί στο δικαστήριο και να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα, τη ζωή της οποίας σημάδεψε μια για πάντα. «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι», τόνισε η Ιωάννα την ώρα που έφευγε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου θα επιστρέψει στις 30 Σεπτεμβρίου για να καταθέσει.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αναφέρει για την προστατευτική μάσκα η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο νοσοκομείο

Δείτε ακόμα:  Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του θείου που ασελγούσε στα ανίψια του – Εμπλοκή και άλλου προσώπου

Μιλώντας στον ΣΚΑ¨Ϊ, η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, τόνισε πως η Ιωάννα είναι ένα έξυπνο και αξιοπρεπές άτομο, με αξιοθαύμαστη δύναμη ψυχής. Ωστόσο, η παρουσία της στη δικαστική αίθουσα της προκαλεί έντονο στρες που της κάνει κακό.

«Το στρες πάντα σωματοποιείται στο δέρμα και σε όλα τα όργανα. Ανησυχούμε αλλά θεωρώ πως είναι δικαίωμά της να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Δείχνει τον χαρακτήρα και τη δύναμή της», είπε η κ. Καλοφώνου, η οποία περιέγραψε την κατάσταση της Ιωάννας.

Δείτε ακόμα:  Μπουρνούς για την επίθεση σε εργάτη στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Η αλητεία κάποιων επιβεβαιώθηκε

«Η Ιωάννα έχει εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Εστιάζουμε περισσότερο στο πρόσωπο αλλά έχει κάψει επίσης το τριχωτό της κεφαλής, τη ράχη, τον θώρακα, τον κορμό και τα χέρια. Στους μηρούς έχουμε πάρει εμείς μοσχεύματα. Στην ουσία, από τα γόνατα και κάτω έχει υγιές δέρμα η Ιωάννα», είπε και συνέχισε:

«Αυτό το δέρμα, ναι, μεν, δεν έχει ανοιχτές πληγές, αλλά ποτέ δεν θα είναι ένα δέρμα φυσιολογικό. Η κίνηση τη δυσκολεύει και η πίεση την πονάει σε σημεία που οι ουλές είναι υπερτροφικές».

Έως τώρα έχει υποβληθεί σε εννέα χειρουργεία και ο δρόμος αποκατάστασης είναι μακρύς, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Δείτε ακόμα:  Λέκκας: Σε επιφυλακή λόγω σεισμικής έξαρσης - Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ρηγμάτων

Όσο για το πότε η Ιωάννα θα βγάλει τη μάσκα αποκατάστασης, η κ. Καλοφώνου απάντησε:

«Κάθε περιστατικό που έχει ουλές, ειδικά μετεγκαυματικές, έχει τη τάση αυτές τις ουλές να τις υπερτρέφει, δηλαδή να φουσκώνουν. Αυτό που κάνει η μάσκα, είναι να πιέζει έτσι ώστε να είναι πιο επίπεδες κι αν έχουν καλύτερη εξέλιξη. Δεν φοράει τη μάσκα για να κρυφτεί, αλλά γιατί πρέπει να τη φοράει. Δεν είναι κάλυψη αισθητική. Μετά από κάθε χειρουργείο θα πρέπει να τη φοράει για περίπου ένα χρόνο, οπότε θα συνεχίσει να τη φοράει για ένα βάθος απροσδιόριστου χρόνου», εξήγησε.

news.gr