Επιβεβαίωση iRafina.gr! Εξώδικο από την “Ερίκεια” στον Συνεταιρισμό “Ο ΠΑΝ” για παράνομη αποξήλωση της παιδικής χαράς (φωτό)

Επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του irafina.gr, όσο αφορά την αποξήλωση της παιδικής χαράς στο Ντράφι.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, πριν λίγες ημέρες ο Συνεταιρισμός “Ο ΠΑΝ” ξήλωσε από την παιδική χαρά που βρίσκεται επί της οδού Αιολέων, τον πύργο με την τσουλήθρα, τον μύλο και τις τραμπάλες, τις οποίες είχαν ανακαινίσει κάποιοι γονείς με δικά τους χρήματα τον περασμένο Δεκέμβριο (Δείτε ΕΔΩ)

Σήμερα ο Σύλλογος “Ερίκεια”, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία πως τον Συνεταιρισμό στην οποία αναφέρει:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου “ Η ΕΡΙΚΕΙΑ”

Ντράφι 8/2/2021

αρ.πρωτ. 119

ΠΡΟΣ

Τον Αστικό και Παραθεριστικό Οικοδομικό

Συνεταιρισμό Γεωργικών Υπαλλήλων

<Ο ΠΑΝ> ΣΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ

1)-Τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο

2)-Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρο

3)-Το Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, υπόψη κ.Διοικητού.

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΙ

Κατόπιν καταγγελιών κατοίκων του οικισμού μας αλλά και αυτοψίας του χώρου, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι εντελώς αυθαίρετα την 3/2/2021 αποξηλώσατε και απομακρύνατε όργανα της παιδικής χαράς στον χώρο των Αθλοπαιδιών της Δημοτικής έκτασης των 156 στρεμμάτων, του οικισμού Ντράφι, χωρίς να έχει προηγηθεί τόσο δική μας ενημέρωση όσο

και- όπως πληροφορηθήκαμε- του αρμόδιου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, στον οποίο ανήκει ο χώρος.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος της παιδικής χαράς έχει διαμορφωθεί και εξοπλισθεί (όπως και το ΒΑΓΟΝΙ-χώρος συναντήσεων)

με φροντίδα και δαπάνες του “ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΙΚΕΙΑ” και μάλιστα κατόπιν απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου ονομάστηκε “Παιδική Χαρά Νικολάου Πάλλα”, προς τιμή του αείμνηστου εκλιπόντα κατοίκου του οικισμού μας και είχε τοποθετηθεί και σχετική πινακίδα, την οποία εντελώς απαράδεκτα και αυθαίρετα καθαιρέσατε προ ετών.

Η δε ενέργειά σας αυτή, αποτελεί ασέβεια στο πρόσωπο του εκλιπόντα, του οποίου η οικογένεια εξακολουθεί να διαμένει στο Ντράφι.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε και σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως και γραπτώς, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 101/18-6-2019 σχετικής επιστολής μας, δεδομένου ότι ο χώρος ανήκει στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου (δημοτική έκταση 156 στρεμμάτων) για οποιοδήποτε αίτημά σας, θα πρέπει να απευθύνεσθε και να ενημερώνετε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ραφήνας- Πικερμίου.

Περαιτέρω, τα όργανα της παιδικής χαράς είχαν τοποθετηθεί με δαπάνες του συλλόγου μας και θα έπρεπε να μας έχετε ενημερώσει για οποιαδήποτε ενέργειά σας, καθώς επίσης οποιεσδήποτε εργασίες στο χώρο θα πρέπει να συνοδεύονται από σχετικές μελέτες υποβληθείσες στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εγκριθούν και αδειοδοτηθούν.Επί πλέον απαιτείται εμπειρία συνεργείων και προσωπικού, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα κατά την χρήση του χώρου.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι με αφορμή την δική σας απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο “πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή και εργασία των κατοίκων του Ντραφίου, προκειμένου να συμπληρωθούν οι ελλείψεις οργάνων, κλπ στην παιδική χαρά”, δηλ ενέργειες επικίνδυνες και απαγορευτικές.

Επειδή ενεργήσατε εντελώς αυθαίρετα, καταχρηστικά και ενάντια στην καλή πίστη και τα χρηστά ήθη, αγνοώντας μας πλήρως.

Επειδή οποιεσδήποτε παρεμβάσεις – πρωτοβουλίες σας απαιτούν τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αλλά και ημών.

Κατόπιν των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις ως άνω όλως αυθαίρετες, καταχρηστικές, ενάντια στην καλή πίστη και επικίνδυνες ενέργειές σας

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

σας δηλώνουμε:

Ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο, απευθυνόμενοι προς κάθε αρμόδια αρχή, ιδίως δε στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ως νόμιμο ιδιοκτήτη του χώρου.

Για το Δ.Σ. του συλλόγου “Η ΕΡΙΚΕΙΑ”

Η πρόεδρος

Καίτη Πήλιου

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.