Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε Πανεπιστήμιο – Τι ανέφερε ο Πρύτανης

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ενώ ο ιός έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του σε αρκετά σχολεία με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο Cretalive για το κρούσμα και τη λειτουργία του τμήματος γενικά, “σήμερα, στο Τμήμα Υλικών, ανακοινώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο εργαστήριο χημείας” ωστόσο όπως καταγγέλλεται, “Υπάρχει ολιγωρία στις αντιδράσεις, καθώς δεν προχωρούν στην απολύμανση του χώρου όπως προβλέπεται, ούτε μπαίνουν σε καραντίνα συμφοιτητές του φοιτητή που έχει βρεθεί θετικό στον ιό αλλά και καθηγητές” ενώ όπως τονίζεται, “δεν έχουν ακυρωθεί ούτε τα εργαστήρια των επόμενων ημερών”.

Το Cretalive επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη που επιβεβαίωσε το περιστατικό, που όπως είπε ήρθε σε γνώση του Πανεπιστημίου χθες.

Μάλιστα ο κ. Κοντάκης μας ενημέρωσε πως με απόφαση του Υπουργείου έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή COVID που χειρίζεται θέματα σχετικά με την πανδημία που προκύπτουν στα ΑΕΙ της χώρας. Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση, η επιτροπή ενημερώθηκε και ανέλαβε σχετικά.

Δείτε ακόμα:  26χρονη βρέθηκε με 14 κιλά κοκαΐνης - Τα είχε κρύψει σε μαξιλαροθήκη

Όπως διευκρίνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ότι ορίζει το πρωτόκολλο τηρείται κατά γραμμα. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν με σχετικές απολυμάνσεις, που ούτως η άλλως γίνονται μετά το πέρας κάθε εργαστηρίου, το άτομο απομακρύνθηκε από το τμήμα και οι υπόλοιποι φοιτητές συνεχίζουν κανονικά με την χρήση μάσκας η οποία έτσι και αλλιώς ήταν υποχρεωτική.