Επτά γυναίκες μηνύουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης: “Εσύ μας κακοποιείς διπλά”

Μήνυση σε βάρος του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου καταθέτουν επτά γυναίκες, μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις που έκανε για τους βιασμούς και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Οι επτά αυτές γυναίκες πρόκειται να καταθέσουν την μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με βάση τον αντιρατσιστικό Νόμο, ενώ σε επιστολή τους προς το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφέρουν απευθυνόμενες στον Μητροπολίτη Δωδώνης ότι “Εσύ μας κακοποιείς διπλά”.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε ότι “δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει” και συμπλήρωσε ότι δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, γιατί η σύλληψη παιδιού προϋποθέτει τη συμμετοχή και των δύο.

Η επιστολή των επτά γυναικών

Αναλυτικά, στην επιστολή τους στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, οι επτά γυναίκες αναφέρουν τα εξής:

“ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ”

Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.

Σήμερα αντικρύσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Στο πρόσωπο ενός μαυροντυμένου άνδρα που παριστάνει τον Ιερέα. Που η Εκκλησία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε τον ανέχεται να παριστάνει τον Ιερέα.

ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ, τα λόγια σου χειρότερα και από τον ίδιο τον βιασμό.

Ο κήρυκας αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους προσπαθώντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Γι αυτό σε μηνύουμε, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν

Μαριάννα Πολιτίδου

Αναστασία Καρακατσάνη

Νίνα Χαιμαντά

Αλεξάνδρα Τσαλίκη

Αναστασία Υφαντή

Παναγιώτα Μπενέκου

Αρίστη Σάρρα

Άρθρο 1

Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ.

Παρέμβαση από την Ιερά Σύνοδο

Για «απαράδεκτες» δηλώσεις, που «αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος», κάνει λόγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου για τις αμβλώσεις.

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ του εφησυχάζοντος μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για τη ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιερά Σύνοδος στην ανακοίνωσή της.

Η Ιερά Σύνοδος -σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο- υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.