Έρχεται η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2024

Στα τέλη Ιουλίου 2024 αναμένεται να καταβληθεί η 3η δόση του επιδόματος παιδιού για τη φετινή χρονιά, που αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται με οικονομικά κι εκπαιδευτικά κριτήρια. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ενώ ανεβαίνει στο τρίτο παιδί. Ωστόσο, τα πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια έχουν δημιουργήσει δυσφορία στους δικαιούχους, καθώς πολλοί, ακόμη και πολύτεκνοι, απορρίπτονται.

Αίτηση γίνεται από τους δικαιούχους μέσω της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ σε ειδική πλατφόρμα. Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν αλλά και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Ωστόσο, μετά τα τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος της χρονιάς θα ληφθεί υπόψη και το ποσό που δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα του 2023.

Η νομοθεσία προβλέπει, προκειμένου ν’ αποφευχθεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής να είναι συνδεδεμένο το επίδομα τέκνου με τη φοίτηση των εξαρτώμενων παιδιών από το προ νήπιο ως τη λήξη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό πέρα από τα φορολογικά κριτήρια στην αίτηση Α21 χρειάζεται να καταχωρηθούν και στοιχεία των παιδιών αλλά και της σχολικής μονάδας και της τάξης, που παρακολουθούν μαθήματα.

Σε περίπτωση πολλών αδικαιολόγητων απουσιών το επίδομα παιδιού δεν χορηγείται από 1ης Ιουλίου 2024 έως 31 Δεκεμβρίου 2024.

Πάντως, πηγές αναφέρουν ότι τα οικονομικά κριτήρια, που έχουν ακολουθηθεί, βγάζουν εκτός πολλές οικογένειες και το μέτρο καθώς δεν απαντά στις πραγματικές ανάγκες και στην αναχαίτιση της γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.