Έρχεται νέος αριθμός SMS για τα ανοιχτά μαγαζιά

Ένα νέο αριθμό SMS έχει στα σκαριά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα καταστήματα. Πολύ πιθανό είναι η μετακίνηση των πολιτών στα ανοιχτά μαγαζιά να γίνεται στέλνοντας κωδικό σε νέο πενταψήφιο. Τι είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Νέους τρόπους μετακίνησης για τα ψώνια στα μαγαζιά αναζητά η κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, ωστόσο φαίνεται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πενταψήφιο νούμερο για SMS για τη λειτουργία του λιανεμπορίου αντί για το 13033.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανοίξουν τα καταστήματα κανονικά, όχι με click away, όχι με ραντεβού και click in shop, αλλά όπως επιχειρήθηκε να λειτουργήσουν στα μέσα Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο εξετάζει τεχνολογικές λύσεις για την κυκλοφορία των πολιτών πέρα από τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033. Όμως, όπως τόνισε, δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο.

Δείτε ακόμα:  Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ

«Είναι επιχειρησιακό το θέμα όχι τεχνολογικό. Εμείς εξετάζουμε τεχνολογικές λύσεις για να διευκολύνουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο εύρυθμο και γρήγορο. Ακούμε τους ειδικούς. Η τεχνολογία έρχεται να επικουρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Το τέλος του αυστηρότερου lockdown που είναι τώρα σε ισχύ, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, όμως οι ειδικοί συστήνουν προς το παρόν να υπάρξει παράταση για μία εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα που διανύουμε είναι και αυτή κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σαρηγιάννης - "Είμαστε σε μια πτωτική πορεία - Γιατί δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις για αυξημένα κρούσματα"

Οι αποφάσεις θα αφορούν στο αν θα ανοίξουν τελικά τα μαγαζιά με όποιον τρόπο κρίνουν οι ειδικοί ότι θα είναι ασφαλέστερος αλλά και τι θα γίνει με τα σχολεία.

ieidiseis.gr