Έρχονται αλλαγές: Ποιοι εξετάζεται να μην πληρώνουν το rapid test

Όπως αποκάλυψε ο Θάνος Πλεύρης, εξετάζεται να μην πληρώνουν τα rapid test όσοι έχουν κάνει την μία δόση εμβολίου.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τους εμβολιασμούς και το ενδεχόμενο τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό αλλά και την κατάσταση στα σχολεία, μίλησε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε ερώτηση, για την πληρωμή των rapid test από όσους έχουν κάνει την μία δόση εμβολίου, ο κ. Πλεύρης είπε «το ακούω με προβληματισμό αυτό που λέτε» και αναμένεται να εξεταστεί ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν αυτοί που έχουν κάνει την μια δόση.

Υπενθυμίζεται οτι nέα μέτρα ισχύουν από την Δευτέρα 13/9 για τους ανεμβολίαστους με βασική αλλαγή τα rapid test των 10 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  Κώστας Καραμανλής: Συζητάμε για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ανάλογα με το πού εργάζεται κανείς, θα διαφέρει ο αριθμός των rapid test που θα χρειαστεί να κάνει, πάντα με το κόστος να επιβαρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Αναλυτικότερα, σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα, το οποίο θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.

Εκτός από τις αλλαγές στα ταξίδια, οι ανεμβολίαστοι υποχρεώνονται να μπαίνουν στους περισσότερους κλειστούς χώρους με την επίδειξη rapid test ωστόσο, υπενθυμίζεται οτι πλέον αυτά δεν μπορούν να γίνουν δωρεάν σε δημόσιες δομές, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Δείτε ακόμα:  Χρήστος Στυλιανίδης από Ιθάκη: «Ευτυχώς που έσπασαν τοιχία στο λιμάνι, διαφορετικά θα είχαμε νεκρούς»

Στα 10 ευρώ το τεστ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ

– Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

– Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Δείτε ακόμα:  "Μπάλλος": Επιστολή μαθητή στην Κεραμέως για τη «θρανιογέφυρα» - «Πλήρης αποτυχία»

Στο ΦΕΚ διευκρνίζεται ότι οι ανώτατες τιμές που προβλέπονται για rapid test και μοριακά τεστ δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

«Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές» καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, πρόστιμο που θα αυξάνεται σε 5.000 ευρώ αν δεν τηρείται η τιμή του πλαφόν.

dikaiolgotika.gr