Έρχονται αλλαγές στο Instagram

Αλλαγές ετοιμάζει το instagram για το timeline, σύμφωνα με τον leaker, Αλεσάντρο Παλούτσι. Συγκεκριμένα, το instagram ετοιμάζει τρεις διαφορετικές επιλογές για το timeline, το οποίο αυτήν τη στιγμή εξαρτάται από έναν αλγόριθμο, ο οποίος αποφασίζει τι ενδεχομένως ενδιαφέρει τον κάθε χρήστη και το εμφανίζει στην οθόνη του.

Ωστόσο, πολλές φορές οι χρήστες χάνουν αναρτήσεις που τους ενδιαφέρουν, καθώς ο αλγόριθμος κάνει λάθος.

Έτσι, σύμφωνα με τον Παλούτσι, ο τρόπος που οι χρήστες θα βλέπουν το timeline θα αλλάξει με το instagram να προσφέρει τρία φίλτρα τα οποία θα μπορούν να επιλέγουν οι χρήστες. Όπως γράφει σε ανάρτησή του στο twitter: “Το Instagram εργάζεται για να σας επιτρέψει να επιλέξετε τι θα δείτε στο timeline επιλέγοντας μεταξύ: home, follow και favorites”.

Δείτε ακόμα:  Ο Νικόλας Ράπτης ανυπομονεί για τις «Παιδικές διακοπές»

 

Ο ίδιος δεν περιγράφει ξεχωριστά το κάθε φίλτρο, αλλά πιθανόν το “Home” θα είναι το γνωστό αλγοριθμικό timeline. Επίσης, θα υπάρχει το “Favorites”, δηλαδή λογαριασμοί που θα έχει αποθηκεύσει ο χρήστης ως αγαπημένα. Ακόμη θα προσφέρεται η επιλογή του “Follow” που μάλλον θα δείχνει αναρτήσεις από λογαριασμούς που ακολουθεί ο χρήστης και τον ακολουθούν επίσης.

Δείτε ακόμα:  Έλον Μασκ: «Παγώνει» προσωρινά την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter

Να σημειωθεί ότι οι αλγόριθμοι βρίσκονται στο στόχαστρο νομοθετών. Οι ΗΠΑ ζητούν να επιτραπεί στους χρήστες να τους απενεργοποιούν ενώ η Κίνα θέλει να περάσει νομοθεσία, ώστε να γίνουν οι αλγόριθμοι πιο υπεύθυνοι κοινωνικά.

enikos.gr