Έρχονται πρόστιμα για διατραπεζικές προμήθειες με κάρτες

Τη θέσπιση μέτρων για τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός ανέφερε κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ότι καθορίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα είναι οι αρχές όπου θα είναι αρμόδιες για να ελέγχουν και να επιβάλλουν σχετικές κυρώσεις σχετικά με διατραπεζικές προμήθειες που επιβάλλονται όταν οι καταναλωτές πληρώνουν με κάρτες.

Παράλληλα αποσαφηνίζονται αρμοδιότητες μεταξύ των αρμοδίων αρχών που εφαρμόζουν τον Κανονισμό 2060/2012 που αφορά χρεώσεις άμεσων αγορών και πληρωμών. Οι ρυθμίσεις αυτές, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών κρίθηκαν αναγκαίες μετά και από σχετικούς ελέγχους που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ορθή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Επίσης με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου παρέχεται η παράταση στο χρόνο διενέργειας των τακτικών γενικών συνελεύσεων του έτους 2020 των αστικών συνεταιρισμών έως τον Απρίλιο του 2021 καθώς η πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που επεβλήθησαν, εμπόδισαν σε πολλές περιπτώσεις την έγκαιρη διενέργειά τους.

Ακόμη λόγω του Brexit, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν τις ασφαλιστικές και τις αντασφαλιστικές επιχειρήσεις και τη συνέχιση των υποχρεώσεων έναντι ασφαλισμένων ως την 31/12/2021 των εταιρειών του κλάδου που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Newsbomb.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.