Έρευνα για τον καθηγητή που φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά σε μαθητή

Καθηγητής χαρακτήρισε «ντροπή της κοινωνίας» έναν μαθητή της πρώτης γυμνασίου επειδή το αγόρι εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι συμμαθητές του θέλοντας να διαμαρτυρηθούν πήγαν όπως θα δούμε στο σχολείο την επόμενη ημέρα φορώντας φούστα τα αγόρια και παντελόνι με γραβάτα τα κορίτσια. Το θέμα έφτασε μέχρι το υπουργείο Παιδείας.

Στη λεκτική επίθεση του καθηγητή, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου στο Ίλιον, απάντησαν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο. Τα αγόρια φόρεσαν φούστες και τα κορίτσια παντελόνια και γραβάτες. Αφορμή, η βάναυση και προσβλητική συμπεριφορά του θεολόγου προς τον 13χρονο μαθητή της 1ης Γυμνασίου που εμφανίστηκε στο σχολείο να φορά πάνω από το παντελόνι του μια φούστα.

«Ο φερόμενος εκπαιδευτικός ως παρενοχλητικός , ο άνθρωπος που θεωρήθηκε ότι είναι η πέτρα του σκανδάλου, αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο σχολείο, έχει κινηθεί διαδικασία ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του μουσικού σχολείου, Άννα Χρονοπούλου.

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»
Σε κύμα έμπρακτης υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τον 13χρονο συμμαθητή τους,οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου ήρθαν ντυμένοι με φούστα στο σχολείο περνώντας το μήνυμα ότι τα ρούχα δεν έχουν φύλο.

«Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με διαχωρισμό μαθητών για την ιδεολογική τους θέση, για το χρώμα τους, για τη καταγωγή τους, το κατακρίνουμε απερίφραστα και είμαστε δίπλα στα παιδιά μας», τόνισε η κ. Χρονοπούλου.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου, δημοσιοποίησαν οι ίδιοι το συμβάν, αναρτώντας αυτές τις φωτογραφίες τους στα σόσιαλ μίντια, με τα αγόρια ντυμένα κορίτσια και τα κορίτσια αγόρια.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το μουσικό σχολείο Ιλίου για να ενημερωθεί από την διευθύντρια.

«Διετάχθη έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία»,δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας,Αλέξανδρος Κόπτσης.

Πάντως ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, που φέρεται να προσέβαλε και να μίλησε απαξιωτικά στον μαθητή απομακρύνθηκε προσωρινά, με απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου.

 

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.