Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Στοχοποιημένη συνδικαλιστική δίωξη του επί χρόνια Προέδρου της Διοίκησής, Β. Συρίγου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την κυβέρνηση, που συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού, βάζει στο στόχαστρο και διώκει τον επί χρόνια Πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου νυν μέλους της Διοίκησης του ΕΚΛ-ΑΑ, Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Βάλσαμο Συρίγο.

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος διώκουν τον συνάδελφό μας γιατί βρέθηκε την ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. Γιατί βρέθηκε δηλαδή, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους, έξω από το συμβολαιογραφείο και έπραξε το αυτονόητο, υπερασπίστηκε το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Δείτε ακόμα:  Ντόμινο εξελίξεων μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου -«Βροχή» καταγγελιών και εισαγγελική παρέμβαση

Η δίωξη του συναδέλφου μας έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται ο αυταρχισμός, η καταστολή και η τρομοκρατία. Σε μια περίοδο, που συνολικότερα κυβέρνηση και αστικό κράτος, θέλουν να βάλουν στον γύψο την συνδικαλιστική δράση και όποιον αγωνίζεται κόντρα στο σάπιο σύστημά τους, που σπέρνει φτώχεια, ανεργία και αυταρχισμό για τους εργαζόμενους.

Η Διοίκηση του ΕΚΛ-ΑΑ θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την κυβέρνηση ότι είμαστε υπερήφανοι για τον συνάδελφό μας, γιατί υπερασπίστηκε το σπίτι μιας οικογένειας από τα αρπαχτικά.

Δείτε ακόμα:  Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έφτασε στον Μαραθώνα - Το 'στρωσε στον Βαρνάβα (φωτό)

Επίσης όμως, θέλουμε να πληροφορήσουμε την κυβέρνηση ότι νιώθουμε τεράστια οργή και αγανάκτηση για την δίωξη του συνάδελφού μας, την οποία όμως θα την καταθέσουμε όλη στον αγώνα για μια κοινωνία, όπου και τα σπίτια, θα είναι λαϊκή περιουσία και όχι βορρά στα νύχια των τραπεζιτών.

Είστε αλήθεια “φτωχοί των πνεύματι” αν νομίζετε ότι θα σταματήσετε την κίνηση της ιστορίας προς τα εμπρός.