Εργαζόμενοι Δ.Σπάτων-Αρτέμιδος: Η δημοτική αρχή δημιουργεί Αναπτυξιακό Οργανισμό για «τακτοποίηση ημετέρων»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος καταγγέλλει την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου να δημιουργήσει Αναπτυξιακό Οργανισμό με τη μορφή Ανώνυμης Διαδημοτικής Εταιρείας με στόχο «την τακτοποίηση των ημετέρων», την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και την ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού συμφέροντος.

Αυτά σημειώνουν οι εργαζόμενοι του δήμου και ειδικότερα σε ανακοίνωση τους σημειώνουν:

Η Διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί προκλητικά για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες και σχεδιάζει την εκχώρηση των δημοτικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος δωρεάν στα ιδιωτικά συμφέροντα προκειμένου να ωφεληθούν οι εργολάβοι εις βάρος των δημοτών. Αντί να προβληματιστεί η Διοίκηση για την υφιστάμενη κατάσταση των υπηρεσιών, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω της έλλειψης του
απαραίτητου διοικητικού κυρίως προσωπικού και να αναρωτηθεί για ποιους λόγους έμπειροι υπάλληλοι που υπηρετούν για πολλά έτη και κατοικούν στον Δήμο αιτούνται να αποχωρήσουν και να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, προχωρά στην ίδρυση Α.Ε.

Η νεοσύστατη Α.Ε. θα επιβαρύνει τον Δήμο μας με επιπλέον περιττές ανεξέλεγκτες δαπάνες καθώς το Διοικητικό της Συμβούλιο δε θα λογοδοτεί στα θεσμοθετημένα αιρετά όργανα και θα δέχεται επιχορηγήσεις για τη λειτουργία της. Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που συντάχθηκε από ιδιωτική εταιρεία με απευθείας ανάθεση, προβλέπεται ότι θα αμείβονται με 150.000 ευρώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο
λειτουργίας τα στελέχη της εταιρείας, διευθυντής και σύμβουλοι, που θα προσλαμβάνονται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.

Δείτε ακόμα:  Καταργείται το 8ωρο εργασίας; Τι απαντά ο υπουργός Εργασίας

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε:

  • Την αναβολή της 5ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 5-3-2021
  • Την ακύρωση συμμετοχής του Δήμου μας σε Διαδημοτική Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία
  • Την κάλυψη των πάγιων αναγκών των υπηρεσιών με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κηρύττουμε Στάση Εργασίας την ημέρα που έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή του Δήμου μας στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, την Παρασκευή 5-3-2021, από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 79 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

aftodioikisi.gr