Εστίαση: «Θα είναι Μεγάλη Παρασκευή για εμάς» αν κάνουμε ρεβεγιόν με rapid test για όλους

Εξαιρετικά προβληματισμένοι οι παράγοντες της εστίασης για το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το μέτρο για υποχρεωτικό rapid test σε όλους για να μπουν στους κλειστούς χώρους

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν παράγοντες της εστίασης την εικόνα στις επιχειρήσεις τους στο ενδεχόμενο που ανακοινωθεί το μέτρο για την υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού rapid test για την είσοδο εμβολιασμένων και μη σε κλειστούς χώρους για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν θα είναι Χριστούγεννα για εμάς αλλά Μεγάλη Παρασκευή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος έκανε λόγο για «ολική καταστροφή» των επιχειρήσεων.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι σε πρόσφατες έρευνες το 44% των επιχειρήσεων της εστίασης δήλωσαν ότι δεν είναι βιώσιμες. «Προέχει η δημόσια υγεία αλλά θα έπρεπε να είχαν ληφθεί αντισταθμιστικά μέτρα» είπε ο κ. Καββαθάς στο ΟΡΕΝ.

Όπως τόνισε «δεν μπορείς να μου μειώνεις κατά 50% τον δυνητικό αριθμό των επιχειρήσεων εστίασης, άρα να μου μειώνεις τον κύκλο εργασιών και να μην παίρνεις μέτρα».

«Με τρομοκρατεί το τι θα συμβεί τον Ιανουάριο που είναι ένας νεκρός μήνας» συνέχισε σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Σχολιάζοντας, δε, τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο Γιώργος Καββαθάς είπε ότι «οι μεταθέσεις των υποχρεώσεων δεν λύνουν το πρόβλημα» ενώ τάχθηκε και κατά της νέας μείωσης της χωρητικότητας των εσωτερικών χώρων λέγοντας ότι «δεν είναι μέτρο αυτό».

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά στο κυβερνητικό επιτελείο προκρίνουν το αυξημένο testing την περίοδο των εορτών. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπή των Ειδικών που θα υποβάλλει στην κυβέρνηση τις εισηγήσεις της και οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι πως οι εμβολιασμένοι πρέπει να επιδεικνύουν rapid test στην περίπτωση που επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το testing δεν θα αφορά την παραμονή ή τη μέρα των Χριστουγέννων. Τα rapid test θα τα πληρώνουν οι πολίτες και θα πρέπει να έχουν διάρκεια 48 ή 72 ωρών και όχι 24 ωρών.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.