Έτσι χτυπούσε η συμμορία των Γεωργιανών ρήμαζε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική (βίντεο ντοκουμέντο)

Δύο βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε σπίτια και μέσα σε ένα λεπτό έφευγε από αυτά με αντικείμενα μεγάλης αξίας και χρηματικά ποσά, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας το newsit.gr.

Τα μέλη της οργάνωσης ήταν εκπαιδευμένα έτσι ώστε να χτυπούν σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε μετατραπεί σε “φάντασμα”, καθώς είχε αλλοιώσει τα αποτυπώματα των δακτύλων του, αλλά και της παλάμης του.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο άνδρας που ηγούνταν της συμμορίας είχε υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, έτσι ώστε να αλλάξει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία μπορεί να τον πρόδιδαν στις αστυνομικές αρχές. Πώς το έκανε αυτό; Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αρχικά ο γιατρός που ανέλαβε τις επεμβάσεις είχε αφαιρέσει από όλα δάχτυλα του το δέρμα και στη συνέχεια τοποθετούσε το δέρμα του αντίχειρα στο δείκτη και ούτω καθεξής.

Δείτε ακόμα:  Χειροπέδες σε 20χρονο αρχηγό συμμορίας νεαρών Ρομά - Λήστευε ταξιτζήδες και πεζούς

Ο τρόπος δράσης τους

Η συμμορία που αποτελούνταν από τέσσερα άτομα από την Γεωργία, εξαρθρώθηκε ύστερα από στοχευμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Τα τέσσερα μέλη ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένα, καθώς μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και να παραμείνουν εντός του σπιτιού το πολύ έως ένα λεπτό. Στη συνέχεια, αφού έπαιρναν πολύτιμα αντικείμενα και χρηματικά ποσά, έφευγαν από αυτά.

Κάθε “επιχείρηση” τους πραγματοποιούνταν με τη συμβολή τριών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ενώ οι αξία των κλοπιμαίων από τις επτά εισβολές τους σε σπίτια ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ. Μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Μόλις εντόπιζαν το σπίτι-στόχο, κατόπτευαν το χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και σε κατάλληλο χρόνο, προσέγγιζαν την κεντρική πόρτα και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζαν τις κλειδαριές.

Δείτε ακόμα:  Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τους βανδαλισμούς με βαριοπούλες και μπογιές

Τα βίντεο ντοκουμέντα

Μια από τις επιχειρήσεις τους αποκαλύπτει το newsit.grμε τα δύο βίντεο που εξασφάλισε. Στο πρώτο από αυτά αποτυπώνονται τα τρία μαύρα αυτοκίνητα της συμμορίας: μια BMW, ένα AUDIκι ένα Volkswagen. Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται στο δρόμο, όπου καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας θα στρίψει αριστερά. Τα αλλά δύο που το ακολουθούν αφού θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για λίγο στη συνέχεια θα στρίψουν δεξιά, με το Volkswagen να σταθμεύει.

Δείτε ακόμα:  Ο Δήμος Μαραθώνος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Πρόγραμμα «Be active» (φωτό)

Στο δεύτερο βίντεο διάρκειας οκτώ δευτερολέπτων φαίνονται τα δύο μέλη της σπείρας, ενώ έχουν φέρει εις πέρας την αποστολή τους. Με μια τσάντα στα χέρια, στην οποία έχουν τοποθετήσει τα κλοπιμαία, κινούνται προς τα αυτοκίνητα της συμμορίας τους και εξαφανίζονται.

Μέρος των κοσμημάτων και χρυσαφικών που αφαιρούσαν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια είτε οι άνδρες κατηγορούμενοι, είτε μέσω της 24χρονης, η οποία ήταν επιφορτισμένη με το ρόλο αυτό, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Οι συλληφθέντες, με την -σε βάρος τους- σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.