Έτσι έγινε η τραγωδία στον Όλυμπο με τους δύο γιατρούς – Η μαρτυρία του ορειβάτη που σώθηκε

Για περιοχή του Ολύμπου στην οποία σημειώνονται χιονοστιβάδες μιλούν οι γνωρίζοντες για το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς γιατρούς.

Εντωμεταξύ συγκλονισμένος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο στρατιωτικός ο οποίος ήταν μαζί με τους δύο γιατρούς τον 49χρονο αναισθησιολόγο Θοδωρή Χατζόπουλου και του 46χρονο παθολόγο Τηλέμαχου Ζαφειρίδη.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, ο στρατιωτικός φέρεται να περιέγραψε τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα λέγοντας πως και οι τρεις αντιλήφθηκαν τη χιονοστιβάδα να έχει ξεκινήσει από ύψος.

Ο ίδιος έστριψε αριστερά, ο ένας γιατρός δεξιά και ο άλλος γιατρός βρίσκονταν πιο χαμηλά. Φαίνεται πως η απόφασή του να κινηθεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ήταν κι αυτή που του έσωσε τη ζωή…

Δείτε ακόμα:  Η Νέα Τρίγλια Υποδέχτηκε Τον Οικουμενικό Πατριάρχη (βίντεο)

Άνθρωποι που μένουν δεκάδες χρόνια στην περιοχή και έχουν εμπειρική γνώση για το βουνό του Ολύμπου, επεσήμαναν στο Larissanet.gr πως το εν λόγω μέρος έχει μια ιδιαίτερη μορφή καθώς θυμίζει «λεκάνη» και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται χιονοστιβάδα αλλά πως είναι σύνηθες φαινόμενο.

Αυτό σημείωσαν μιλώντας και στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Όταν ξεκινάει το χιόνι από ψηλά κατεβαίνει μέχρι και τα δένδρα. Κάθε χρόνο παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Είναι πολύ παγωμένο το χιόνι. Δεν ήταν ο όγκος. Αυτό το κάνει επικίνδυνο». Μάλιστα υπογράμμισαν πως εκτιμούν ότι η χιονοστιβάδα ξεκίνησε περίπου από τα 2.000 μέτρα.

Δείτε ακόμα:  Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το νέο προσοντολόγιο – Όλες οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ

Όταν ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης μιλούσε για τον κορονοϊό

Τις ημέρες κατά τις οποίες τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στη Λάρισα, στις 25 Νοεμβρίου 2020, ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης μίλησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις συνθήκες υπό τις οποίες το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πάλευε κατά του κορονοϊού.

newsbomb.gr