Έτσι θα αντιμετωπίζουν τα κρούσματα στα σχολεία – Καραντίνα ο μαθητής ο διπλανός και μετά ανάλογα των εμβολιασμών!

Το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία τη διασπορά σε μία τάξη και πότε θα αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος είναι τουλάχιστον σπαρταριστό αν αληθεύουν σχετικά με το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Οι προτάσεις τους λοιπόν σχετικά με την εμφάνιση των κρουσμάτων στις (γεμάτες αίθουσες των 20+ παιδιών εν Ελλάδι) έχουν ως εξής:

*Όταν νοσήσει μαθητής ενός τμήματος, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα. Όσοι κάθονται στο μπροστά και στο πίσω θρανίο, τίθενται και αυτοί σε καραντίνα εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας και είναι ανεμβολίαστοι. Από την καραντίνα επιστρέφουν μία εβδομάδα μετά με αρνητικό rapid test.

* Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, και εφόσον είναι αρνητικό θα ακολουθήσουν δύο self test μέσα στην εβδομάδα, και την έβδομη μέρα θα επαναλάβουν το rapid test.

* Για όσους μαθητές είναι εμβολιασμένοι θα γίνονται δύο τεστ στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας. Όλοι παραμένουν στο σχολείο εφόσον δεν βγουν θετικοί στον ιό.

* Το τμήμα κλείνει μόνο όταν διαπιστωθεί ότι κρούσματα είναι πάνω από τους μισούς μαθητές, δηλαδή 50% + 1

pronews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.