Έτσι θα φτάσουν σε Ραφήνα και Λαύριο Αττική Οδός και Προαστιακός


Έτσι θα φτάσουν σε Ραφήνα και Λαύριο Αττική Οδός και Προαστιακός

Οι επεκτάσεις προς Ραφήνα και Λαύριο θα γίνουν ως έργα συνδυασμένων μεταφορών καθώς θα γίνει παράλληλη οδική και σιδηροδρομική επέκταση της Αττικής Οδού.

Για την επέκταση προς Ραφήνα, όπως πρόσφατα αποκάλυψε το ypodomes.com υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για διπλή σύνδεση (από Παλλήνη και από το Αεροδρόμιο), ενώ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, ανέφερε πως ένα τμήμα θα είναι υπόγειο.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών σημείωσε στο master plan του λιμανιού της Ραφήνας πως υπάρχουν δύο πράγματα. Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού θα είναι υπόγεια και θα κατασκευαστεί ένας τερματικός σταθμός για να εξυπηρετεί το λιμάνι, λύνοντας οριστικά το θέμα της πρόσβασης με μέσα μαζικής μεταφοράς. Η χάραξη έχει οριστεί ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με τους δήμους της περιοχής.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Αύριο Σάββατο, η παρουσίαση του τόμου “Συλλογικότητες Μαρκόπουλο – Ραφήνα”

Η επέκταση προς Λαύριο είναι παλιά υπόθεση που έρχεται και πάλι στην επιφάνεια και θα αφορά στη διαπλάτυνση του υφιστάμενου άξονα από το Μαρκόπουλο μέχρι το λιμάνι. Ο αυτοκινητόδρομος και ο σιδηρόδρομος θα ενώσουν το νότιο λιμάνι της Αττικής με τον πολεοδομικό ιστό της πρωτεύουσας, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα δίκτυο μεταξύ Μεσογείων και Λαυρεωτικής.