Έτσι θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα – Υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα – Αναλυτικά τι θα ισχύσει τις επόμενες ημέρες

Νέα μέτρα για το Πάσχα και αλλαγές που αφορούν στις λειτουργίες των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self – test.

Δείτε ακόμα:  Απίστευτο τροχαίο με πέντε περιπολικά έξω από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ήλιδας! (φωτό)

Σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτή θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Σε σχέση με το ωράριο κυκλοφορίας, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 23:00. Σχετικά με τον εορτασμό, την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπεται, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Δείτε ακόμα:  Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ενέκρινε την Τρίτη οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές τη Μεγάλη Εβδομάδα και η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 και σε εξωτερικούς χώρους.

Για τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Τετάρτη στις 18:30, τη Μεγάλη Πέμπτη στις 17:30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00.

Επίσης, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο χωρίς πομπή πιστών και το προσκύνημά του εκτός του ναού με τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

Δείτε ακόμα:  Θρήνος για τον χαμό της χήρας του Μανώλη Καντάρη – Ραγίζει καρδιές το “αντίο” των φίλων της

Newsbomb.gr.