Έβγαλαν εικόνα από εκκλησάκι για να προσκυνήσουν οι πιστοί (φώτος)

Απίστευτα πράγματα – Σε περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και οι ΜΕΘ λιγοστεύουν λόγω της διασποράς του κορονοϊού, κάποιοι επέλεξαν να μπουν παράνομα σε εκκλησάκι στο νησί της Ύδρας, έβγαλαν τις ιερές εικόνες σε εξωτερικό́ χώρο με σκοπό́ οι πιστοί́ να προσέλθουν και να προσκυνήσουν.

Αν και η λειτουργιά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» χωρίς να γνωρίζει κανείς αν φορούσαν μάσκες ο ιερέας, ο ψάλτης αλλά και οι πιστοί που βρέθηκαν στην λειτουργία.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που έφτασαν μετά από καταγγελία στο Newsbomb.gr έβγαλαν την εικόνα σε εξωτερικό́ χώρο την ώρα του εσπερινού. Μάλιστα η ομάδα των πιστών προέβη σε αυτές τις ενέργειες, αφού πρώτα έσπασε τα λουκέτα και τις κλειδαριές του μικρού ναού…

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας οι πιστοί περνούσαν και φιλούσαν την εικόνα. Μάλιστα το συγκεκριμένο εκκλησάκι σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιωτικό και ήταν κλειστό με αποτέλεσμα να το ανοίξουν για τη λειτουργία, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν μπορούσε να μεταβεί στο νησί λόγω COVID-19.

Η πίστη είναι σεβαστή και οι λειτουργίες πρέπει να γίνονται, όχι όμως με κίνδυνο των πιστών. Όταν βγαίνει μια εικόνα έξω από ένα εκκλησάκι σε περίοδο γενικής απαγόρευσης είναι σαν να καλείς τον κόσμο να έρθει να προσκυνήσει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.