Ευλογιά των πιθήκων: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων – Ανησυχία για την πίεση στο ΕΣΥ λόγω covid

Για αύξηση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας, έκανε λόγο ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ. Την ίδια ώρα, ο κ. Κολλάρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του κορονοϊού.

«Σίγουρα το επόμενο διάστημα περιμένουμε να αυξηθούν τα περιστατικά, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς είναι αντιμετωπίσιμα» εκτίμησε σχετικά με την πορεία της ευλογιάς των πιθήκων, στη χώρα μας, ο Παναγιώτης Κολλάρας, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Έχουμε κάποια κρούσματα ευλογιάς στην Θεσσαλονίκη τα οποία δεν χρειάζονται νοσηλεία, εκτός από ένα βαρύτερο περιστατικό που νοσηλεύτηκε και εχθές πήρε εξιτήριο» σημείωσε.

Παρότι εμφανίστηκε ψύχραιμος όσο αφορά την ευλογιά των πιθήκων, αντίθετα όσο αφορά την covid-19, ο κ. Κολλάρας εξέφρασε την ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύονται 60 ασθενείς, στην τελευταία εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί έγιναν επιπλέον 15 εισαγωγές covid.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά, το σύστημα είναι αρκετά πιεσμένο και ο ιός αυτός είναι υπερμεταδοτικός. Δεν είναι τόσο λοιμογόνος, δεν είναι τόσο ότι κάνει βαριές πνευμονίες ώστε να εγείρει μεγάλη ανησυχία αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία είναι άτομα ηλικιωμένα με διάφορα συνοδά προβλήματα τα οποία επιτείνονται με την λοίμωξη από τον κορονοϊό και έτσι μερικές φορές έχουμε και δυσάρεστες συνέπειες» επισήμανε ο κ. Κολλάρας, εκτιμώντας ότι το τι θα γίνει το φθινόπωρο είναι ένα σενάριο που θα είναι όντως δύσκολο.

Ακόμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κολλάρα, τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα περιλαμβάνουν την Όμικρον, θα τα έχουμε τον Νοέμβριο, ίσως και αργότερα, επομένως συνιστά όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση να την κάνουν έγκαιρα.

«Κάποιος που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχει κάνει την 4η δόση πιθανόν να χρειαστεί νοσηλεία, την ώρα που το σύστημα υγείας είναι πολύ πιεσμένο και οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι αυξημένες λόγω της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών και του συγχρωτισμού των ασθενών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

 

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.