Ευλογιά των πιθήκων: Η Moderna πειραματίζεται με υποψήφια εμβόλια

Πατώντας στη μεγάλη επιτυχία της στη μάχη κατά της πανδημίας, η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει πειραματικά εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων σε προκλινικό στάδιο, εν μέσω του πρωτοφανούς επιδημικού ξεσπάσματος σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα υποψήφια εμβόλια, πιθανότατα όμως θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία mRNA στην οποία ειδικεύεται. Ήδη εξάλλου εργάζεται για την αξιοποίηση του mRNA για ακόμα 14 σοβαρές ασθένειες.

Ειδικό εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων δεν υπάρχει, ωστόσο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το εμβόλιο για τη συγγενική ασθένεια της ευλογιάς, η οποία εξαλείφθηκε από τον πλανήτη τον περασμένο αιώνα, προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας.

Μέχρι την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε καταγράψει 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακόμα 106 ύποπτα κρούσματα μετά την ανίχνευση του ιού στη Βρετανία στις 7 Μαΐου.

Την Τρίτη, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε το εμβόλιο της Bavarian Nordic για την πρόληψη της ευλογιάς, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι το απόθεμά της περιλαμβάνει 1.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου Bavarian Nordic.

Στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία ανακοίνωσε στο μεταξύ πως θα ξεκινήσει η Γαλλία.

 

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.