Εξαδάκτυλος: «Μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων η άρση του lockdown» (βίντεο)

Τον διψήφιο αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα έθεσε ως προϋπόθεση για τη σταδιακή άρση του lockdown, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα φέρει εκτίναξη του αριθμού των ανθρώπων που θα χρειάζονται ανάγκες νοσηλείας εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο επίσκεψης του πρωθυπουργού το Σάββατο στη συμπρωτεύουσα.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητες πιέσεις και αν τυχόν έχουμε μία βεβιασμένη άρση του lockdown ενδεχομένως να δούμε μία υποτροπή που θα μας φέρει σε σημείο χειρότερο από αυτό που βρισκόμαστε σήμερα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

«Πρέπει να γίνει μια πολύ λεπτομερής αποτίμηση του κάθε μέτρου για τον περιορισμό της πανδημίας», σημείωσε, εκτιμώντας πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων, όπως αντίστοιχα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σημειώνεται ότι ο κ. Ζέρβας κατά τις επαφές που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εισηγήθηκε να μην ανοίξει τίποτα, αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Δείτε ακόμα:  «Χριστός, γεννημένος από τη Μαρία»: Επιγραφή 1.500 ετών στα αρχαία ελληνικά εντοπίστηκε στο Ισραήλ

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού από τις 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω είναι πάρα πολύ επικίνδυνη οποιαδήποτε άρση στις 7 Δεκεμβρίου. Δεν θέλω να συμμετέχω στη συζήτηση για αυτήν την ημερομηνία, το βρίσκω ουτοπικό».

«Έχω την αίσθηση ότι θα είμαστε πιο ασφαλείς όταν θα πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε.