Έξι μήνες φυλακή σε άνδρα που μαχαίρωσε και σκότωσε ένα σκύλο


Δικαστήριο στο Παρίσι καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση έναν νεαρό άνδρα ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε ένα σκύλο για εκδίκηση.

Το περιστατικό έγινε στις 8 Ιανουαρίου όταν μια γυναίκα έκανε βόλτα με το σκύλο της στην περιοχή Μπονέιγ-σουρ- Μαρ, 15 χιλιόμετρα από το Παρίσι, όταν ένας άνδρας που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του μαχαίρωσε το ζώο στα πλευρά, με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει λίγα λεπτά αργότερα.

«Όταν σκοτώνεις τον σκύλο κάποιου για να πάρεις εκδίκηση, ασκείς βία στον ιδιοκτήτη του. Αυτό έκριναν οι δικαστές στην Κρετέιγ που καταδίκασαν τον 22χρονο άνδρα σε έναν χρόνο φυλάκιση», με έξι μήνες αναστολή, επεσήμανε ο Πατρίς Γκριγιόν δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του σκύλου, ο οποίος εκπροσωπούσε και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Δείτε ακόμα:  Πόρος: Το ύποπτο pool party για τη διασπορά του ιού στο νησί - Η ανησυχία των ειδικών

Παράλληλα ο 22χρονος θα πρέπει να καταβάλλει και πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του σκύλου, πρόσθεσε ο δικηγόρος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ποινές φυλάκισης για κακοποίηση ζώων. Αυτό αποδεικνύει ότι οι δικαστές κατανοούν τα δικαιώματα τους (των ζώων) και λαμβάνουν υπόψη τους την κοινή γνώμη», σχολίασε ο Στεφάν Λαμάρ ο οποίος συμμετείχε στην αγωγή εναντίον του 22χρονου εκ μέρους της Εθνικής Ένωσης για την Υπεράσπιση των Ζώων (Snda).

Δείτε ακόμα:  Μεγάλη φωτιά τώρα στα Κύθηρα! (φωτό & βίντεο)