Εξοικονομώ κατ’ Οίκον με τον Καλλέργη

Αναλαμβάνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση της εταιρείας σας, από το φάκελο προς το ΥΠΕΝ, μέχρι την υλοποίηση!

Η εταιρεία μας εφαρμόζει συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, απευθυνόμενη στις ανάγκες του τελικού
καταναλωτή και αποτελεί κορυφαία επιλογή. Εφαρμόζοντας ενεργειακή αναβάθμιση στην κατοικία
σας επιτυγχάνετε σημαντική μείωση της κατανάλωσης για θέρμανση και ψύξη με άριστο τελικό αποτέλεσμα.

Με τον όρο ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων εννοούμε τις πράξεις και τις ενέργειες που γίνονται σε αυτό με σκοπό τη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων για θέρμανση και ψύξη.

Εξοικονομώ Κατ' Οίκον 2018

Εξοικονομώ Κατ' Οίκον 2018: Αναβαθμίστε ενεργειακά την κατοικία σας με την εμπειρία της εταιρείας Ιωάννης Γ. Καλλέργης ΕΠΕhttp://www.kallergis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=171:energeiaki-anavathmisi-ktirion&Itemid=575&lang=el

Gepostet von Ιωάννης Γ. Καλλέργης ΕΠΕ am Samstag, 31. März 2018

Τα στάδια μιας ενεργειακής αναβάθμισης είναι τα ακόλουθα :

 • Αποτύπωση κτιρίου
 • Ενεργειακή μελέτη του κτιρίου
 • Κοστολόγηση των ενεργειακών επεμβάσεων
 • Υλοποίηση ενεργειακής αναβάθμισης
 • Έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για το κτίριο

Ενεργειακές επεμβάσεις
1. Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων
Το μεγαλύτερο μέρος κατανάλωσης ενέργειας σε μια ελληνική κατοικία αφορά τη θέρμανση και την ψύξη, κι αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη και τα κτήρια που χτίστηκαν μετά το 1980 είναι κατά κανόνα πλημμελώς θερμομονωμένα, τότε η σημασία της θερμομόνωσης γίνεται προφανής.
Οι τοίχοι, οι κολώνες και τα τοιχία αποτελούν δομικά στοιχεία που καθορίζουν τις θερμικές ανάγκες ενός κτηρίου, η ολοκληρωμένη θερμομόνωση των οποίων συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, αναβαθμίζει τη θερμική άνεση των κατοίκων, απαλείφει τις ζημιές από υγρασίες και μούχλες στα σημεία που υπάρχουν θερμογέφυρες αλλά και προστατεύει την κατασκευή από ρηγματώσεις, θραύσεις και τη θερμική καταπόνηση που υφίστανται.

Η χρήση ολοκληρωμένων λύσεων θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος αποτελεί ουσιαστική δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ανάλογα με το κτήριο και την περιοχή στην οποία βρίσκεται, ως και 55%.

2. Μόνωση ταράτσας
Η θερμομόνωση της οροφής αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτήριο. Το δώμα αποτελεί το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτήριο. Καταπονείται από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι. Υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές λύσεις θερμομόνωσης των δωμάτων που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη και ανακουφίζουν τους κατοίκους από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι και τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Επίσης το δώμα πρέπει να θερμομονώνεται και για έναν πρόσθετο λόγο, αυτόν της προστασίας της πλάκας οροφής από τη διάβρωση και τις καιρικές μεταβολές που σταδιακά την αποσαθρώνουν.

3. Αντικατάσταση κουφωμάτων
Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, αποτελεί η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων τους (με την κακή αεροστεγανότητα και τους μονούς υαλοπίνακές τους) με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα με πιστοποιημένες ιδιότητες. Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα εξαρτάται από τη χρήση του κτηρίου, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με μονούς υαλοπίνακες, με νέα, τα οποία διαθέτουν διπλούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας που ανέρχεται σε ποσοστό από 20 έως 25%, ενώ η βελτίωση της θερμικής άνεσης είναι, χειμώνα-καλοκαίρι εντυπωσιακή, εξαφανίζοντας το χειμώνα φαινόμενα συμπύκνωσης υδρατμών στα παράθυρα και μειώνοντας την υπερθέρμανση του χώρου το καλοκαίρι.

4. Εφαρμογή ψυχρών υλικών σε δώματα ή ταράτσες κτιρίων
Η εφαρμογή ψυχρών υλικών σε δώματα, νεόδμητων ή παλαιότερης κατασκευής κτηρίων, είναι μια παρέμβαση οικονομικά προσιτή και εύκολη στην εφαρμογή που οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας για ψύξη και προσφέρει καλύτερες συνθήκες θερμικής άνεσης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το περιβάλλον.

Συνίσταται στην κάλυψη της οροφής με σύγχρονα και πιστοποιημένα υλικά (όπως επικαλύψεις.

5. Αναβάθμιση θέρμανσης
Μια από τις σημαντικές ενεργειακές επεμβάσεις σε κτήρια είναι η αναβάθμιση των Θερμικών Συστημάτων τους ανεξάρτητα αν αυτά είναι κεντρικά ή αυτόνομα. Τα συστήματα αυτά είναι ενεργοβόρα και για αυτό πρέπει να αντικατασταθούν με συστήματα νέας γενιάς, με πιστοποιημένες ιδιότητες σύμφωνα με μελέτη μηχανικού, ώστε να μην καταναλώνουν άσκοπα ενέργεια.
Τα συμβατικά θερμικά συστήματα αποτελούνται από τον λέβητα – καυστήρα (πετρελαίου ή φυσικού αερίου), τις σωληνώσεις, τον κυκλοφορητή και τα θερμαντικά σώματα.

Μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης θεωρείται επιτυχημένη όταν θερμαίνει σωστά και όσο πρέπει, καθώς επίσης εφόσον λειτουργεί οικονομικά και με ασφάλεια.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται για την αναβάθμιση των Θερμικών Συστημάτων των κτηρίων είναι:

 • Μονώσεις σωληνώσεων και περιοχής σωμάτων σε συνδυασμό με αντιστάθμιση λειτουργίας εγκατάστασης.
 • Αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα με νέο υψηλής απόδοσης και λειτουργία υπό αντιστάθμιση θερμοκρασίας.
 • Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών (FC).
 • Τοποθέτηση Ηλιοθερμικού συστήματος σε εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης και αντιστάθμιση λειτουργίας.
 • Εγκατάσταση συστημάτων χαμηλών θερμοκρασιών (εντός τοίχου, εντός δαπέδου, εντός οροφής).
 • Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας τον αέρα.
 • Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας το νερό ή και τη γη (γεωθερμικά).
 • Ενεργειακή Αναβάθμιση

Ιωάννης Γ. Καλλέργης ΕΠΕ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
44.5ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου, ΜΕΓΑΡΑ
τηλ. (22960) 82100 και 82170
φαξ: (22960) 80855

ΕΚΘΕΣΗ (33o χλμ NEOAK)
33ο χλμ Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου
τηλ. (22960) 34800

Διαβάστε επίσης