Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου! Χαμός στο λιμάνι της Ραφήνας και στο Αεροδρόμιο στα Σπάτα

Στην ανώτατη καμπύλη του είναι το μεγάλο κύμα φυγής των αδειούχων του Αυγούστου, με τα νησιά και τους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας να κατακλύζονται πλέον και από τους Έλληνες εκδρομείς.

Η εικόνα από τα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής, τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο επιβεβαιώνει την μαζική έξοδο των Αθηναίων από το «κλεινόν άστυ». Τα πλοία προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη φεύγουν τα τελευταία 24ωρα με πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ και τα πλοία που επιστρέφουν με τους αδειούχους του Ιουλίου είναι γεμάτα στο 85%.

Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπατα όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν την… τιμητική τους.

Όσο για τα τρένα και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αναχωρούν από Σταθμό Λαρίσης, Κηφισό και Λιοσίων με 90% πληρότητα, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η κίνηση θα κορυφωθεί.

Αυξημένη κίνηση και στις Εθνικές Οδούς, όπου το απόγευμα της Παρασκευής παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στους σταθμούς διοδίων της Αθηνών – Κορίνθου, αλλά και στα διόδια των Αφιδνών στην Αθηνών – Λαμίας. Τα προβλήματα ωστόσο είναι μικρά και αντιμετωπίζονται εύκολα από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και φυσικά την Τροχαία που βρίσκεται σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό, προκύπτει ότι από 1 έως 27 Ιουλίου είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για όλους τους προορισμούς 658.421 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας 149.699 επιβάτες.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 καταγράφεται αύξηση 12,3% από το λιμάνι του Πειραιά και 11,6% από τη Ραφήνα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 585.787 επιβάτες, ενώ το 2019 είχαν αναχωρήσει 727.126 επιβάτες.

newsbomb.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.