Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν να πάρουν τον σκύλο της Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη

Το ζώο μετά την σύλληψη της 33χρονης δεν το φροντίζει κανείς, είναι παραμελημένο και τρομοκρατημένο

Μόνος, χωρίς κάποιον να τον φροντίζει, έχει μείνει ο σκύλος του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, έπειτα από τη σύλληψη της 33χρονης.

Η αδελφή της Ρούλας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, πήρε υπό την προστασία της το καναρίνι που είχε το ζευγάρι, για την τύχη του σκύλου όμως επενέβη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η δικηγόρος της Ομοσπονδίας, Έλενα Αρβανίτη, δήλωσε την Παρασκευή στο Star ότι έχουν ζητήσει να φιλοξενήσουν εκείνοι το ζώο έτσι ώστε να το φροντίσουν. «Έχουμε ήδη κάνει κάποιες ενέργειες από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν και λάβαμε γνώση ότι το ζώο αυτό έχει παραμείνει μόνο του στην οικογένεια της οικείας», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Πρόσθεσε ότι έγιναν «δύο ενέργειες, αφενός προς την αστυνομία και αφετέρου προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κυρίου Δασκαλάκη, οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες.

Συνεχίζοντας είπε «επανερχόμαστε με καινούργιο αίτημα προς την εισαγγελέα προστασίας ζώων -το οποίο κοινοποιείται και στον πληρεξούσιο δικηγόρο του κυρίου Δασκαλάκη- στο οποίο ζητούμε να παραχωρηθεί οικειοθελώς το ζώο από την οικογένεια στη φιλοζωική γιατί θεωρούμε ότι στον παρόντα χρόνο λόγω της ιδιαίτερα φορτισμένης ατμόσφαιρας και επιβάρυνσης της οικογένειας δεν υπάρχει η δυνατότητα να φροντιστεί επαρκώς».

Παράλληλα κλείνοντας είπε: «Προσφέρουμε εμείς τη δυνατότητα να το φιλοξενήσουμε και να το φροντίσουμε για όσο χρειαστεί». «Από την εικόνα προκύπτει με σαφήνεια προκύπτει ότι είναι ένα ζώο αρκετά παραμελημένο αφενός και αφετέρου ιδιαίτερα τρομοκρατημένο. Ένα ζώο το οποίο δεν δείχνει να έχει τη θέληση να ακολουθήσει αυτόν που το παίρνει μαζί του», δήλωσε η δικηγόρος.

 

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.