Φίλτρα Νερού Κάτω ή Άνω Πάγκου – Ποια Είναι τα Καλύτερα

Πλέον, η ανάγκη για την εγκατάσταση φίλτρων νερού έχει γίνει επιτακτική μιας και η ποιότητα του νερού της βρύσης σε πολλές περιοχές δεν είναι καλή. Έτσι, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα σύστημα καθαρισμού του νερού.

Ωστόσο, πολλοί απορούν ποια φίλτρα νερού θα πρέπει να προτιμήσουν. Οι δυο κυρίαρχοι τύποι που θα βρείτε στην αγορά είναι τα συστήματα άνω ή κάτω πάγκου. Σε κάθε περίπτωση επιλέγοντας πιστοποιημένα φίλτρα νερού, μπορείτε να είστε σίγουροι για το φιλτράρισμα του νερού ανεξάρτητα από τον τύπο του.

Παρακάτω θα μάθετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτούς τους διάφορους τύπους φίλτρων ώστε να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος για την περίπτωσή σας.

Άνω και Κάτω Πάγκου: Ποια η Βασική Διαφορά τους;

Όποιο σύστημα καθαρισμού του νερού κι αν επιλέξετε, θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τόσο τα φίλτρα άνω πάγκου όσο και φίλτρα κάτω πάγκου διαθέτουν φίλτρο ενεργού άνθρακα 850 γραμμαρίων με πολλαπλές ειδικές μεμβράνες Ultipor και Ν66 που απομακρύνει αποτελεσματικά όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό χωρίς να αφαιρεί τα μεταλλικά άλατα. Η σημαντικότερη διαφορά αυτών των συστημάτων είναι το σημείο που θα τα εγκαταστήσετε. Αυτό επηρεάζει την πρακτικότητα του συστήματος, καθώς και την ευκολία στην εγκατάσταση και τη συντήρησή του.

Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου αποτελούνται από μια συσκευή που τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Πρόκειται ίσως για τη δημοφιλέστερη επιλογή μιας και είναι αποτελεσματικά και πολύ πρακτικά. Το συγκεκριμένο σύστημα συνδέεται άμεσα με τη βρύση. Η συσκευή έχει και δικό της βρυσάκι, πράγμα που σας βοηθάει να επιλέξετε εύκολα εάν θα χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο ή αφιλτράριστο νερό.

Πλεονεκτήματα

Η διαδικασία εγκατάστασής τους είναι πολύ εύκολη. Τα φίλτρα άνω πάγκου είναι βολικά, αφού μπορείτε να τα μεταφέρετε σε όποια βρύση τα χρειάζεστε στην εξοχή, διακοπές κλπ.

 Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου

Όπως προκύπτει κι απ’ το όνομά τους, τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Αυτό το σύστημα καθαρισμού του νερού συνδέεται με τη δική του βρύση κάτω από τον πάγκο. Έτσι, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο ή αφιλτράριστο νερό ανάλογα με τη χρήση.  Αυτά μπορεί να συνδεθούν με τρίοδη βρύση.

Πλεονεκτήματα

Ο πιο κοινός λόγος που πολλοί προτιμούν τα φίλτρα κάτω πάγκου είναι η εξοικονόμηση χώρου.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα των φίλτρων νερού κάτω πάγκου είναι η διαδικασία της εγκατάστασης. Για να τοποθετήσετε αυτά τα φίλτρα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός υδραυλικού. Επίσης, για να εγκαταστήσετε τη βρύση του φίλτρου, θα χρειαστεί να κάνετε μια τρύπα στον πάγκο σας. Τέλος, σε σχέση με τα φίλτρα άνω πάγκου, αυτά τα φίλτρα μειονεκτούν στο κομμάτι της φορητότητας μιας και δεν μπορείτε να τα μετακινήσετε και να τα μεταφέρετε.

Η επιλογή του κατάλληλου φίλτρου για την περίπτωσή σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχετε επαρκή χώρο ή τα υδραυλικά σας δεν επιτρέπουν πολλές παρεμβάσεις, τότε ενδείκνυνται οι ψύκτες νερού με εγκατεστημένο φίλτρο, καθώς ούτε πολύ χώρο καταλαμβάνουν, μεταφέρονται εύκολα και στο εξοχικό και δε χρειάζεται συνδρομή ειδικού για την εγκατάστασή τους. Τους βάζετε απλώς στην πρίζα.

Όποιον τύπο κι αν διαλέξετε όμως, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγξετε, ότι είναι πιστοποιημένα, ώστε να σας εγγυώνται καθαρό και φιλτραρισμένο νερό καθημερινά.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.