«Φωνάζουν» εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ: Μπορεί να κάνουν… Ανάσταση στο δρόμο

Της… «κακομοίρας» γίνεται τις τελευταίες ημέρες στα σούπερ μάρκετ λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα αλλά και του γεγονότος ότι για τις επόμενες ημέρες, από Κυριακή έως και Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Όλοι τρέχουν να προμηθευτούν τα… «απαραίτητα», σχηματίζοντας ουρές, με πολλούς εργαζόμενους να έχουν «γονατίσει», αφού σε κάποιες περιπτώσεις (εκτός του Σκλαβενίτη) δουλεύουν «συνεχόμενα» από την προηγούμενη εβδομάδα.

Και μπορεί στο «τέλος» αυτής της κατάστασης να υπάρξουν κάποιες μέρες ξεκούρασης, ωστόσο υπάρχουν «γκρίνιες», ιδίως για το Μ. Σάββατο, που η Ανάσταση θα γίνει στις 9:00 το βράδυ αντί στις 12:00.

Ανάσταση στο δρόμο

Δείτε ακόμα:  ΚΙΝΑΛ: Ενα βήμα πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ. Παπανδρέου -Ποιοι βουλευτές τον πιέζουν να κατέβει

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όσοι είναι στη «βραδινή» βάρδια εκείνη τη μέρα θα σχολάσουν στην «καλύτερη» στις 19:00, κάτι που βέβαια δεν είναι «απόλυτο», διότι υπάρχουν πόστα που για να κλείσουν απαιτείται έξτρα χρόνος και εργασία.

Αν υπολογίσουμε μάλιστα και το χρόνο που χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να μεταβεί στο σπίτι του, καθώς πολλοί μένουν μακριά, υπάρχει περίπτωση να δούμε εργαζόμενους σούπερ μάρκετ, όχι μόνο Άγιο Φως να μη προλάβουν να πάρουν, αλλά να κάνουν και… Ανάσταση στο δρόμο!

Δείτε ακόμα:  Νέος κύκλος ανακατατάξεων στα σούπερ μάρκετ

Πολλοί λένε ότι θα έπρεπε το αρμόδιο υπουργείο, όταν αποφάσιζε τα μέτρα για τις Εκκλησίες, να σκεφτόταν και εκείνους τους ανθρώπους που δουλεύουν ως αργά εκείνες τις ημέρες και που θέλουν να κάνουν Ανάσταση, ήρεμα, δίχως «αγώνα δρόμου», με τις οικογένειές τους, τροποποιώντας το ωράριο των καταστημάτων προς όφελος των εργαζομένων.

aftodioikisi.gr