Φονικό στη Μακρινίτσα – Συγκλονίζει η μητέρα των θυμάτων: Ήρθε ο φονιάς στο σπίτι μας και έσφαξε τα περιστέρια της ζωής μας

“Ήρθε ο φονιάς στο σπίτι μας και έσφαξε τα περιστέρια της ζωής μας. Τα δύο μου παιδιά, τα αγγελούδια μου… Κόλαση είχε κάνει τη ζωή της κόρης μου. Ούτε ένα χαμόγελο δεν μας έδωσε, μόνο θάνατο. Πώς θα αντέξουμε;». Η Αθανασία Τσάπα μιλά στη Realnews και συγκλονίζει.

Πρόκειται για τη μητέρα της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου Γιώργου, που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν από τον 31χρονο Δημήτριο Ραυτόπουλο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την περασμένη Δευτέρα, στη Μακρινίτσα του Πηλίου.

Την ίδια ώρα, σοκάρει η αποκάλυψη ότι από τις 11 Μαρτίου υπήρχε ψυχιατρική γνωμάτευση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου για τον εγκλεισμό του δράστη σε ψυχιατρική δομή, με τους ψυχιάτρους να επισημαίνουν: «Δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης. Κατά συνέπεια, προτείνουμε την αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία του». Το αίτημα είχε καταχωριστεί στις 16 Μαρτίου στη δικογραφία σχετικά με το αίτημα της Εισαγγελίας προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, για να οριστεί δικάσιμος για την ακούσια νοσηλεία του κατηγορουμένου, η οποία προσδιορίστηκε τελικά για τις 6 Απριλίου, μία ημέρα δηλαδή μετά το διπλό φονικό.

Η οικογένεια και οι συγχωριανοί των θυμάτων αδυνατούν να πιστέψουν τους λόγους της καθυστέρησης τόσο στη διάγνωση των γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας όσο και της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στον φερόμενο ως δράστη να οπλιστεί με μαχαίρι, να εκπονήσει το αποτρόπαιο σχέδιό του και να φονεύσει τη σύζυγό του και τον αδελφό της

Δείτε ακόμα:  Σοκ: Συνελήφθη 24χρονος για βιασμό 11χρονης!!!

Οι ψυχίατροι, στη γνωμάτευση για τον δράστη του άγριου διπλού φονικού, επισημαίνουν πως «αρνείται επίμονα να λάβει φαρμακευτική αγωγή. Δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση», στοιχεία που οδηγούν τους συγγενείς της οικογένειας να αναρωτιούνται «πώς τον άφηναν να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απειλεί ότι θα τους σφάξει».

Να σημειωθεί πως η αδικοχαμένη σύζυγός του, Κωνσταντίνα, είχε καταθέσει από τις 15 Ιανουαρίου αίτημα ακούσιας νοσηλείας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εξεταστεί στις 23 Ιανουαρίου από ψυχιάτρους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου. Τότε διαπίστωσαν μεν ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα, αλλά δεν αποφάσισαν άμεσα τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αφήνοντάς τον ελεύθερο και ορίζοντας νέο ραντεβού και επανεξέταση. «Δεν με νοιάζει. Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω», φέρεται να απαντά εκείνος στη σύζυγό του.

Δείτε ακόμα:  Βαγγέλης Γιακουμάκης: «Αυτοί ευθύνονται» - Ξέσπασε η μητέρα του στο Εφετείο για τα βασανιστήρια

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews.