Φωτιά, Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες πριν πέσει το σκοτάδι (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Ανατολική Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Λογγιτσίου…

Σύμφωνα με το LamiaNow, το μέτωπο της φωτιάς είναι αρκετά μεγάλο και ο έντονος αέρας και ο καύσωνας δυσκολεύουν την προσπάθεια των δεκάδων πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι νωρίτερα, δόθηκε εντολή να συνδράμει και δεύτερο ελικόπτερα τα άλλα τρία εναέρια μέσα που πετούν στο πλαίσιο της κατάσβεσης στο σημείο.

Κύκλωσε σπίτι ηλικιωμένων η άλλη φωτιά, στη Δυτική Φθιώτιδα

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά, η πυρκαγιά στην Δυτική Φθιώτιδα η οποία έφτασε μια ανάσα από την αυλή σπιτιού.

Δείτε ακόμα:  «Μαϊμού» εμβολιασμός στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Τι ισχυρίζεται η 75χρονη πλαστική χειρουργός

Όπως είπε στο lamianow κάτοικος της περιοχής του συνοικισμού “Κουρελέϊκα” της Τοπικής Κοινότητας Γαρδικίου αλλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ Γαρδικίου Γιάννης Βασιλείου, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο σπίτι.

Ωστόσο η άμεση επέμβαση αρχικά των κατοίκων και στη συνέχεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και οι ρίψεις που έγιναν από εναέρια μέσα βοήθησαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Όπως είπε ο κύριος Βασιλείου, «Σε ένα σπίτι ηλικιωμένων, περίπου 90 ετών, η φωτιά έφτασε ως την αυλή τους μπορώ να πω και εμείς παλεύαμε με νύχια και με δόντια με λάστιχα και ότι μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική Υπηρεσία. Τέλος καλό όλα καλά».

Δείτε ακόμα:  Νέα Μάκρη: Για θαύμα μιλούν οι μοναχές του Αγίου Εφραίμ- Η φωτιά έφτασε στις ελιές και... (φωτό)

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των περίοικων πιθανότατα η πυρκαγιά να ξέσπασε από κάποιο κομμένο καλώδιο που προκάλεσε βραχυκύκλωμα.