Φωτιές: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση περιοχών στον Άγιο Στέφανο

Νέο μήνυμα του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Αγίας Παρασκευής, Αγίας Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι και Λόφου Κουρεμένου ώστε να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Δροσιά μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Πρόκειται για περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Στεφάνου ο οποίος απειλείται από τον πύρινο εφιάλτη τις τελευταίες ώρες.

Δείτε το μήνυμα 112:

 

Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής: Εκκενώστε άμεσα Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Αθηνών – Κορίνθου – Διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα (φωτό)

Λίγο μετά τις 05:20 το πρωί του Σαββάτου, ο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων και προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να παραμείνουν σ’ αυτές τις περιοχές.

Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Δείτε ακόμα:  Ψήφισμα από την Ένωση Γονέων Παλλήνης για το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη και προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

Προς Μαλακάσα το πύρινο μέτωπο του Ωρωπού

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Δείτε ακόμα:  Τραγικός θάνατος για άνδρα μέσα σε νεκροταφείο - Τυλίχθηκε στις φλόγες! (φωτό)

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

«Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα. Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί» επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ίδιος.