Φώτης Σεργουλόπουλος για Βασίλη Τσιάρτα: «Θέλω να του πω ότι θα μιλήσω για το παιδί μου όπου βρεθώ και όπου σταθώ»

Όπως έγινε γνωστό, ο Βασίλης Τσιάρτας κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο για τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Βασίλη Τσιάρτα μέσα από τον αέρα της εκπομπής του στην ΕΡΤ, «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν».

«Όμορφη αυτή η Παρασκευή και έχω πάρα πολύ καλά νέα. Θέλω να πω ότι καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, πρώτη φορά βγήκε απόφαση της εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, λόγω ταυτότητας φύλου… Θέλω να πω ότι στον κύριο Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που θα μιλήσω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω. Και έχω το δικαίωμα αυτό. Κι αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ιστορική απόφαση.

Είπε ότι δε συμφωνεί ότι είναι ρατσιστής. Έτσι αποφάσισε αυτός ο ίδιος για τον εαυτό του. Και διάφορες τέτοιες αηδίες είπε… Επιτέλους, να ξέρουμε πως δεν είναι “θα πω και εγώ τη γνώμη μου, η να ακούσω την αντίθετη άποψη”. Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο. Τη χάρηκα αυτή την απόφαση πάρα πολύ» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δες το σχετικό απόσπασμα από την ΕΡΤ:

Να σου θυμίσουμε ότι ο Βασίλης Τσιάρτας το 2017 και συγκεκριμένα λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου είχε προχωρήσει σε ανάρτηση – δήλωση μέσω της οποίας διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook πως εύχεται «οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα». Σε μια δεύτερη ανάρτηση του, λίγες ώρες αργότερα είχε σχολιάσει «Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα».

tlife.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.